základní část, 6. kolo
21.09.2018 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - BV De Graafschap 4:0

V páteční předehrávce 6. kola nizozemské nejvyšší soutěže jasně dominovalo favorizované Heracles, které potvrdilo výbornou formu z poslední doby a nováčka z De Graafschapu přehrálo před vlastními fanoušky vysoko po výsledku 4:0. V tabulce Eredivisie se tak prozatím posunulo na třetí pozici se třinácti body a po zbývajících zápasech ho může předskočit pouze Feyenoord. BV zůstává na patnáctém místě se čtyřmi body.

Hosté k tomu prodloužili svou sérii bez vítězství na pět utkání po sobě, v nich navíc vybojovali pouhý jeden bod. V Almelu neměli prakticky žádnou šanci, i když dvě branky inkasovali v závěrečných deseti minutách. Už po necelých dvou minutách se dožadoval odpískání pokutového kopu Dalmau, avšak rozhodčí Blank ho po přezkoumání videozáznamu nenařídil. Prvního většího vzrušení se diváci na stadionu Polman dočkali ve 12. minutě.

V nadějné pozici se ocitl hostující Fabian Serrarens, jenže na hranici brankového území trestuhodně přestřelil. Kdyby proměnil, mohl se duel ubírat naprosto jiným směrem. V dalším průběhu totiž jasně dominovalo Heracles. Po necelých dvaceti minutách hlavičkoval jen do náruče brankáře Jurjuse nabíhající obránce Rossmann, v polovině úvodního dějství se Jurjus musel vytáhnout proti tvrdé ráně Dalmaua.

Stejný hráč zahrozil za další dvě minuty a svůj výběr alespoň na chvíli spasil včasným odkopem Straalman. Nicméně domácí se dostali do zaslouženého vedení ve 27. minutě. Po střílené přihrávce van Hintuma z levé strany šestnáctky vložil nohu do trajektorie míče Javier Vet a nešťastnou tečí pokořil překvapeného Jurjuse. Almelo v dalších minutách kontrolovalo průběh a pojistku přidalo necelou čtvrthodinu po přestávce.

Kristoffer Peterson si po přistrčení od Merkela udělal prostor ke střele a za sedmi metrů zakončil po zemi ke vzdálenější konstrukci. V 81. minutě to zkusil z hranice pokutového území po přečíslení tři na jednoho Brandley Kuwas. Jurjus si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil - 3:0. O sedm minut později byl po zhlédnutí videa přímo vyloučen Serrarens, jenž nesmyslně přišlápl Duarteho. V nastavení pak korunoval úspěch Almela Vincent Vermeij, když ze sedmi metrů tečoval balón do protipohybu strážce De Graafachapu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele