základní část, 13. kolo
24.11.2018 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - Heracles Almelo 3:0

Heracles se po skvělém vstupu do nového ročníku začíná propadat do hlubin beznaděje, nyní na půdě nováčka ze Sittardu prohrálo vysoko 0:3 a z posledních čtyř utkání tak má na kontě jediný bod. V tabulce se sice prozatím udrželo na čtvrté pozici s dvaceti body, ostatní konkurenti se mu však začínají nebezpečně přibližovat. Fortuna naopak zvítězila před vlastními fanoušky potřetí za sebou a posunula se na devátou pozici se šestnácti body.

Domácí rozhodli o svém úspěchu již po úvodní půlhodině, kdy vstřelili hned dvě branky, náskok pojistili krátce po odehrané hodině. Hosté přitom vstoupili do zápasu aktivněji a poprvé zahrozili v 9. minutě, ale nebezpečná střela Petersona minula o decimetry levou tyč. Jeden z klíčových momentů nedělního duelu se zrodil po čtvrthodině hry, když vyběhnutý brankář Blaswich evidentně poslal k zemi slovenského obránce Niňaje.

Rozhodčí Gözübüyük okamžitě ukázal směrem na penaltovou značku a míč si vzápětí postavil Mark Diemers. Ten pokutový kop s přehledem proměnil díky razantní dělovce k levé tyči, Blaswich neměl nárok ani přes vystižení směru. Neuběhly ani dvě minuty a hosté mohli bleskově odpovědět, avšak rána ze střední vzdálenosti pouze orazítkovala pravou konstrukci. Sittard pojistil svůj náskok ve 31. minutě zásluhou Finna Stokkerse.

Teprve dvaadvacetiletý útočník využil rohového kopu z pravé strany a následné prodloužené hlavičky od Rodrígueze, u zadní tyče se prezentoval dostatečným důrazem a nohou ze tří metrů usměrnil míč do sítě kolem marně se natahujícího Blaswiche. Poté se Almelo snažilo vrátit do hry o bodový zisk, jenomže s pozornou defenzívou soupeře si nevědělo rady. Samo naopak definitivně přišlo o naději v 63. minutě.

Ahmed El Messaoudi si prudký centr z levého křídla od Lamproua posunul hrudí dopředu a následnou přízemní střelu z hranice pokutového území usměrnil s milimetrovou přesností k vzdálenější konstrukci. Necelých deset minut před koncem uspěl Blaswich tváří v tvář proti zakončujícímu Semedovi, v 90. minutě zamezil hostující strážce čtvrtému inkasovanému gólu díky reflexivnímu zákroku nohou na brankové čáře po hlavičce z pěti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele