základní část, 4. kolo
01.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - FC Utrecht 1:1

Utrecht nedokázal podruhé za sebou potvrdit úlohu favorita a znovu získal jen bod, na půdě nováčka z Fortuny Sittard remizoval v poměru 1:1. Stejně jako před týdnem s Venlem vedl, jenomže o náskok záhy přišel a rozdílovou trefu již vsítit nedokázal. Loňská jarní kometa tak má po čtyřech zápasech na kontě jen jednu výhru a s pěti body se nachází na jedenácté místě. Domácí celek doposud nevyhrál a se dvěma body je poslední osmnáctý.

Fortuna jako jediná v celé Eredivisii nebodovala naplno, i tak je pro ni bod proti výběru s pohárovými ambicemi cenným ziskem. První zajímavější moment se zrodil po necelé čtvrthodině hry. Semedo se řítil směrem k brankáři Jensenovi, ovšem na poslední chvíli mu skončil pod nohy vracející se Janssen a dokonale ho odzbrojil. Rozhodčí Dieperink si ještě šel prohlédnout videozáznam a na jeho základě pokutový kop nakonec nenařídil.

To bylo z prvního dějství vše, po deseti odehraných minutách toho druhého mohl otevřít skóre německý obránce Guwara. Ten se výborně uvolnil na levé straně a poté vypálil z hranice pokutového území, jeho razantní pokus se otřel vzdálenější konstrukci branky gólmana Koşeleva. FC se přeci jen dočkal v 68. minutě, kdy poprvé v této sezóně zamířil do černého zkušený dvaatřicetiletý záložník Urby Emanuelson.

Po pasu od Gustafsona se na levé straně pokutového území zjevil Guwara a chytrou zpětnou nahrávkou našel právě nabíhajícího Emanuelsona, jenž nekompromisně napálil balón z osmi metrů do bližšího horního rohu. Neuběhlo však ani šest minut a Sittardu se podařilo vyrovnat. Po standardní situaci a špatném odkopu ve středu šestnáctky se míč odrazil ke kanonýrovi Andriju Novakovičovi, jehož následná tečovaná střela zapadla s velkým štěstím do sítě.

Domácí mohli otočit vývoj v 86. minutě. Po centru Semeda zakončoval ve velmi krkolomné pozici střídající Rodríguez a orazítkoval bližší tyč, k vedoucí trefě mu vskutku scházelo jen několik centimetrů. Ve třetí nastavené minutě byl naopak blízko k rozhodnutí Utrecht. Ale když po nabídce od van Overeema a následné prudké hlavičce van de Streeka famózně zasahoval Koşelev, tak se výsledek sobotního klání již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele