základní část, 7. kolo
30.09.2018 16:45 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:1

Dohrávka 7. kola mezi Feyenoordem a Vitesse přinesla mnoho zajímavých momentů a nakonec hubenou výhru 2:1 pro rotterdamského favorita. Především druhý poločas provázela velká nervozita, neboť diváci byli svědky hned tří červených karet. SBV po prvním poločase vedl, ovšem domácí ihned po přestávce srovnali a o svém těsném úspěchu rozhodli necelých pět minut před závěrečným hvizdem. V Eredivisii zvítězili popáté ze šesti minulých případů.

Hosté naopak ukončili svou sérii tří duelu v řadě za sebou bez porážky, oba celky se stále nacházejí v horní polovině tabulky. První větší příležitost byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy to Bruns zkusil ze střední vzdálenosti a jeho krocenou střelu vyrazil gólman Vermeer před sebe. Arnhem se přeci jen dostal do vedení krátce po odehrané půlhodině, to totiž skóroval slovenský krajánek Matúš Bero.

Ten se po centru z pravé strany od Beerense probojoval k hlavičce a orazítkoval bližší konstrukci, následně se ještě dostal k dorážce a v pádu z hodně ostrého úhlu usměrnil míč k protější tyči. Poté se až do konce první části nic zvláštního nestalo, domácí srovnali ve 47. minutě. Po rohovém kopu z levé strany od Berghuise hlavičkoval Eric Botteghin a jeho pokus skončil v síti i díky skvělému zakrytí výhledu van Persieho brankáři Eduardovi.

Domácí podruhé rozvlnili síť za dalších sedm minut, jenomže gól Berghuise nebyl uznán po konzultaci s VAR kvůli těsnému ofsajdu. Jeden z klíčových okamžiků se odehrál krátce po hodině hry. Thomas Bruns přišlápl nesmyslně zezadu Clasieho a po zásluze odešel předčasně do sprch kvůli přímé červené kartě. V následujícím průběhu vychytal Vermeer zakončujícího Bera, pak na druhé straně brilantně zasahoval Eduardo proti ráně z voleje od Larssona.

Feyenoord přeci jen zužitkoval početní výhodu v 87. minutě. Tradiční kanonýr van Persie se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a svůj razantní pokus nádherně zakroutil kolem zdi k zadní tyči mimo dosah bezmocného Eduarda. Stejný hráč byl vyloučen v první nastavené minutě za ostrý skluz na Brunse a i přes protesty odešel do kabin. V samém závěru uviděl druhou žlutou kartu Doekhi po faulu na Ayouba, o devíti hrajícímu Arnhemu již nezbyl na vyrovnání žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele