základní část, 2. kolo
19.08.2018 14:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior 3:0

Feyenoord zvládl mnohem lépe rotterdamské derby s konkurenčním Excelsiorem a po výhře 3:0 určitě doufá, že se tímto výsledkem odrazí k lepším zítřkům. Domácí výběr totiž ostudně vypadl z 3. předkola EL se slovenským Trenčínem a následně nezvládl ani ligový start, když prohrál v Doetinchemu s místním De Graafschapem 0:2. SBV rozhodně neokouzlil a s jedním bodem za remízu se Sittardem (1:1) se nachází v dolních patrech Eredivisie.

Nedělní zápas nenabídl příliš vyložených možností a diváci spíše sledovali urputnou bitvu v blízkosti středového kruhu, na druhou stranu se dočkali několika krásných akcí hráčů slavnějšího rotterdamského celku. Hned ta úvodní ze 17. minuty skončila gólem a poprvé v letošní sezóně se prosadil slavný ostrostřelec Robin van Persie. Již pětatřicetiletý útočník využil přenesení hry na levou stranu a následnou perfektní kolmici od Larssona.

V osobním souboji přetlačil svého bránícího protivníka a levačkou z osmi metrů obstřelil padajícího gólmana Stevense. Od této chvíle jako by hra ustrnula a zasekla se, oba týmy měly velké problémy s rozehrávkou a při přechodu na útočnou polovinu dělaly chyby. Zajímavé momenty v podstatě nabídla až závěrečná čtvrthodina. Nejprve se zrodil druhý gól Feyenoordu, o který se postaral Jerry St. Juste.

Jednadvacetiletý obránce si po dlouhém obléhání udělal prostor v šestnáctce Excelsioru a po nahrávce od Ayouba vystřelil razantně k přední tyči, Stevens ani tentokráte neměl nárok. V 82. minutě mohl SBV ještě zdramatizovat duel, jenomže po pokusu ze střední vzdálenosti se za brankářem Bijlowem chvěla jen tyč. Gólový účet uzavřel v 89. minutě obránce Jan-Arie van der Heijden, jenž se prosadil po téměř dvouletém půstu.

Po další secvičené akci se na levém křídle uvolnil van Persie a poslal zpětnou přihrávku před branku. Tam byl van der Heijden tísněn hned dvěma protihráči, nicméně poradil si s bravurou a geniální patičkou zaskočil všechny včetně překvapeného Stevense. Excelsior se v příštím kole pokusí dosáhnout na první vítězství na půdě konkurenční Bredy, svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta budou bojovat v Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele