základní část, 13. kolo
25.11.2018 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 1:0

Favorizovaný Feyenoord potvrdil úlohu favorita s obživlým Groningenem, ovšem na hubeném vítězství 1:0 se pořádně nadřel. Jedinou branku vsítil už po necelých sedmi minutách, poté na defenzívu protivníka již nevyzrál. V tabulce se proto udržel na třetí pozici se šestadvaceti body a před čtvrtým Arnhemem má náskok pěti bodů. Hosté se za svůj houževnatý výkon nemusejí stydět, jenže v tabulce jsou stále poslední s pouhými osmi body.

Hostující FC po dvou předchozích výhrách tentokráte nebodoval, na druhou stranu je na něm vidět výrazné zlepšení. Úvodní větší příležitost se zrodila ve 2. minutě, kdy po obrovském závaru v pokutovém území nakonec s velkými problémy ukryl balón v rukavicích gólman Padt. Neuběhlo ani pět minut a rotterdamský celek vsítil jediný gól tohoto střetnutí. Postaral se o něj devětadvacetiletý záložník Jens Toornstra, jenž v této ligové sezóně skóroval počtvrté.

Na hranici ofsajdu přelstil všechny bránící protihráče a rázem se ocitl v samostatném úniku, který po efektivním zpracování na prsa zakončil povedenou placírkou přímo k levé tyči. Hosté byli blízko k vyrovnání ve 25. minutě. Nádhernou akci po křídle rozjel Cassierra a po několika odrazech musel zasahovat připravený brankář Bijlow, když s vypětím všech sil vytěsnil balón na tyč. Dvě minuty před přestávkou mohl dorovnat stav Memiševič.

Pětadvacetiletý záložník s bosenskými kořeny využil výtečné práce Mahiho v pokutovém území protivníka a tvrdě vypálil, s výborným zákrokem se opět vytáhl připravený Bijlow. Hosté byli vidět také po změně stran a po necelé hodině hry se znovu ukázal čtyřiadvacetiletý marocký záložník Mahi, jenž v obrovské příležitosti netrefil o decimetry pravou tyčku a pak se oprávněně držel za hlavu.

S přibývajícím časem začal Groningen stále více riskovat v a Feyenoord toho využíval. Nejprve v 80. minutě mohl jeho náskok pojistit Vilhena, kdy napřáhl z velké vzdálenosti a nastřelil břevno. V poslední minutě základní hrací doby se chvěla brankové konstrukce podruhé, to když Berghuis orazítkoval z deseti metrů bližší konstrukci. Domácím to vadit nemuselo, i tak slavili tříbodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele