play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
24.05.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vitesse remizovalo v Utrechtu 1:1 a do domácí odvety tak půjde v o něco výhodnější pozici

První duel finálové fáze o dodatečné místo v Evropské lize svého vítěze neměl a skončil po nerozhodném výsledku 1:1, v odvetě proto bude vše otevřené. Nicméně o něco spokojenější přeci jen bude Arnhem, kterému před domácími fanoušky stačí i remíza v bezbrankovém poměru. FC nenavázal na skvělé výkony proti Heracles, kterému nasázel hned pět branek, naopak Vitesse začalo lépe než před necelým týdnem v Groningenu (1:2).

Úvodní čtvrthodina pátečního střetnutí nic zajímavého nepřinesla, pak z ničeho nic zahrozil Utrecht. Po krásné kolmici za obranu převzal balón Kerk a poté ho ještě zpětně naservíroval pro Desserse, který u zadní tyče mířil těsně vedle. Neuběhla ani minuta a svěřenci trenéra Dicka Advocaata se přeci jen prosadili. Podeváté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval šestadvacetiletý obránce Sander van de Streek.

Ten po nepřesvědčivém výkopu brankáře Pasveera a následné chybné rozehrávce SBV využil parádního centru z pravého křídla od Kerka a vzápětí svou hlavičku ze středu pokutového území usměrnil přímo k pravé tyči. Zhruba v polovině prvního poločasu napřáhl z hranice pokutového území Görtler a Pasveer měl co dělat, aby balón odvrátila nohama ke svým spoluhráčům. Hosté dokázali srovnat krátce po odehrané půlhodině.

K rohovému kopu z pravé strany se postavil Ødegaard, následné míč lehce lízl hlavou Dauda a zapomenutý slovinský kanonýr Tim Matavž nakonec jemnou tečí kolenem rozvlnil síť za pozdě reagujícím gólmanem Jensenem. Deset minut před přestávkou mohl vrátit Utrechtu vedení Kerk, jenomže nejprve tváří v tvář proti Pasveerovi neuspěl a při dorážce před prázdnou brankou pouze orazítkoval z mírného úhlu přední konstrukci.

Tři minuty po výměně stran předvedl rychlý únik po pravé straně Kerk a svou přesně načasovanou nahrávkou vybídl ke skórování van de Streeka, jenž zamířil vedle vzdálenější tyče. Ihned na to uklízel balón do odkryté branky Dessers, avšak jeho trefa nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. V 72. minutě prováhal ideální možnost k zakončení Ødegaard a byl na poslední chvíli zablokován. O čtvrthodiny později se opřel z voleje do míče Švéd Gustafson a pravou tyč minul vskutku o několik decimetrů, výsledek se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele