základní část, 8. kolo
05.10.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - NAC Breda 2:1

Utrecht potvrdil roli favorita proti Bredě, ovšem na teprve druhém vítězství v nové ligové sezóně se pořádně nadřel. Úvodní branku vstřelil v samém závěru prvního poločasu a svůj náskok pojistil ihned po přestávce. NAC sice ještě v polovině druhého dějství snížil, ale na vyrovnání se nezmohl. V tabulce je tak stále poslední osmnáctý se třemi body, FC naopak sestupové pozice opustil a přiblížil se středu tabulky.

Páteční předehrávka 8. kola měla od samého začátku velký náboj, podle očekávání více tlačil domácí výběr. Ten nejprve zahrozil střelami Simona Gustafsona s Gavorym, ani jeden pokus však neměl příliš nadějí na úspěch. Teprve ve 13. minutě se v první větší možnosti zjevil van de Streek, jenž po pasu Kerka mířil hlavou těsně vedle. Za další dvě minuty zahrozil Kerk, jeho bombu z pravého křídla odvrátil na roh připravený gólman van Leer.

Po půl hodině hry měl na hlavě vedoucí gól FC van Overeem, avšak ani on se mezi tři tyče netrefil. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil v nastavení první části. Po zákroku Kocha si šel rozhodčí Kuipers prohlédnout opakovaný záznam a na jeho základě nařídil pokutový kop ve prospěch Utrechtu, Kochovi navíc udělil žlutou kartu. Míč si vzápětí postavil Gustafson, a i když van Leer vystihl směr střely, tak inkasované brance ve své síti zabránit nedokázal.

Domácí tento moment povzbudil a čtyři minuty po změně stran zvýšili svůj náskok. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Švéd Gustafson, který po zpětné nahrávce od van Overeema vypálil z dvaadvaceti metrů a parádně zakroutil balón nad van Leerem k zadní tyči. Za další tři minuty orazítkoval van de Streek břevno, vzápětí zabránil hostující strážce hattricku Gustafsona díky famóznímu zákroku na brankové čáře.

V 65. minutě snížil střelou doprostřed branky Mikhael Rosheuvel a gól byl po konzultaci s VAR přeci jen uznán. Zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem se branková konstrukce chvěla podruhé, tentokráte trefil horní tyčku Guwara z velkého úhlu. V nastaveném čase došlo hned ke třem sporným okamžikům v pokutovém území jednoho nebo druhého soupeře, nicméně Kuipers již penaltu neodpískal a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele