základní část, 25. kolo
08.03.2019 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V páteční předehrávce branka nepadla, Utrecht remizoval s Groningenem

Páteční předehrávka 25. kola Eredivisie gól nepřinesla, mírně favorizovaný Utrecht se rozešel smírně s rozjetým Groningenem v bezbrankovém poměru. Hosté tak v osmi duelech v novém roce stále prohráli jen jednou a udrželi se na solidním osmém místě s dvaatřiceti body. Svěřenci kouče Dicka Advocaata naopak nenavázali na předchozí vysokou výhru s Heracles (5:1) a v nejvyšší nizozemské soutěži se nacházejí na šesté příčce se sedmatřiceti body.

Domácí sice měli podle předpokladů územní převahu a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, hosté však zvolili vyčkávací taktiku a spoléhali na rychlé brejky. První větší příležitost byla k vidění již po necelých dvou minutách, kdy z hranice pokutového území napřáhl van de Streek a gólman Padt měl co dělat, aby balón odvrátil do bezpečí. Tým vedený trenérem Dannym Buijsem mohl z ničeho nic skórovat po necelé půl hodině hry.

Zpoza šestnáctky zkusil štěstí Bruins a jeho technický pokus směřoval k zadní tyči, nicméně brankář Jensen byl pozorný a míč vyboxoval do strany ke svým spoluhráčům. Obrázek hry se neměnil ani v následujícím průběhu, na útočné polovině se častěji nacházel Utrecht. Hosté mohli zužitkovat ojedinělý protiútok po hodině hry, jenomže Bel Hassani si na pravé straně šestnáctky počínal zbrkle a z ostrého úhlu pálil trestuhodně příliš vysoko.

Největší možnost tohoto klání se zrodila v 76. minutě. Z levého křídla přilétl do předbrankového prostoru nadýchaný centr a k hlavičce se protlačil důrazný Kramer. Zkušený třicetiletý útočník mířil doprostřed branky a Padt měl i tak co dělat, aby balón vyškrábl nad horní tyčku. Domácím se v samém závěru nedařilo najít recept na dobře organizovanou defenzivu protivníka, ba naopak v nastaveném čase málem inkasovali.

Převrhnout misky vah na stranu Groningenu mohl Hrustic, jenž nebezpečně zahrál přímý volný kop ze střední vzdálenosti a připravený Jensen zkrotil míč v rukavicích u své levé konstrukce. Hosté těsně před reprezentační pauzou přivítají Den Haag a pokusí se přiblížit ke kvalifikaci o Evropskou Ligu, Utrecht si bude chtít spravit chuť na stadionu poslední Bredy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele