základní část, 13. kolo
25.11.2018 14:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Utrecht - BV De Graafschap 5:0

Utrecht potvrdil zlepšenou formu z poslední doby a z šesti předchozích duelů nyní zvítězil na ligové scéně již popáté. Před domácím publikem nedal žádnou šanci na úspěch De Graafschapu, nováčka z Doetinchemu totiž deklasoval vysoko 5:0. V tabulce Eredivisie se tak posunul již na pátou pozici s jednadvaceti body jen o skóre za Arnhem, BV zůstává na předposledním sedmnáctém místě s pouhými deseti body.

Domácí měli výrazně navrch od úvodního hvizdu, první možnost si vypracovali po osmi minutách. Z pravého rohu pokutového území vypálil Tannane a vzdálenější horní roh netrefil o necelé dva metry. O šest minut později se FC přeci jen mohl radovat z vedení. Po parádním obloučku od Klaibera převzal balón Sander van de Streek a pravačkou z dvanácti metrů ho razantně napálil přesně do levého dolního rohu.

Za další tři minuty byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Po přímém volném kopu Tannaneho zůstal na hranici brankového území zcela zapomenutý Willem Janssen, jenž předskočil brankáře Jurjuse a hlavou snadno rozvlnil síť. Vzápětí Emanuelson minul o decimetry svým křižným pokusem vzdálenější konstrukci, poté po další standardní situaci od Tannaneho usměrnil míč geniální patičkou k levé tyči dvaadvacetiletý útočník Gyrano Kerk - 3:0.

Od tohoto momentu ofenzivní choutky Utrechtu lehce utichly, necelých pět minut před přestávkou pohrdl stoprocentní možností van de Streek a mířil mimo. Ihned po změně stran volil Kerk složitější variantu akrobatického zakončení a před odkrytou brankou trestuhodně selhal. Následně mohl na druhé straně z ničeho nic snížit Bakker. Jenže domácího gólmana Jensena trefil štiplavým projektilem do ramene, byl z toho tedy rohový kop.

V následujícím průběhu orazítkoval Emanuelson břevno, van de Streek mířil z otočky příliš vysoko a za hlavu se posléze držel taktéž aktivní Tannane. Závěrečná desetiminutovka patřila střídajícímu Nicku Venemovi. Ten nejprve ani ne po šesti minutách strávených na trávníku přidal čtvrtou trefu svého celku, když po pasu od Emanuelsona skóroval s pomocí obou tyčí z hodně ostrého úhlu. Gólový účet uzavřel v 89. minutě z dorážky po ráně Görtlera do Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele