základní část, 4. kolo
02.09.2018 12:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PEC Zwolle 0:1

Zwolle konečně prolomilo svou letošní smůlu a poprvé v tomto ročníku dokázalo bodovat, po třech předchozích porážkách si odváží všechny tři body z půdy Groningenu po nejtěsnějším výsledku 1:0. PEC tak opustilo poslední osmnáctou pozici a se třemi body se vyhouplo na patnácté místo. Domácí FC naopak nedokázal navázat na předchozí úspěch s De Graafschapem (1:0) a taktéž se třemi body klesl na prozatím barážovou šestnáctou příčku.

Utkání bylo od samého začátku velmi vyrovnané a diváci se dočkali velkých šancí na obou stranách, podle průběhu by nedělnímu klání spíše slušela remíza. Nicméně to odmítl v 64. minutě Vito van Crooij, jenž svou druhou ligovou trefou za sebou rozhodl o výhře svého klubu. Duel byl zajímavý od samého začátku a již v 8. minutě mohl otevřít skóre Mike van Duinen, jenž zakončil své sólo na pravém křídle.

S balónem se však přeci jen dostal do hodně ostrého úhlu a jeho razantní pokus mířící k bližší konstrukci dokázal pozorný gólman Padt odvrátit na rohový kop. Neuběhlo ani šedesát sekund a na druhé straně zahrozil Warmerdam. Ten si naběhl na dlouhý pas za obranu a natlačil se před Lama, ovšem jeho závěrečná střela placírkou byla velmi slabá a brankáři van der Hartovi nenadělala větší starosti.

Stejný hráč podruhé střílel ve 20. minutě po perfektní narážečce od Breije, jenomže jeho přízemní pokus byl nepřesný a skončil hodně mimo prostoru tří tyčí. Warmerdam byl velmi nebezpečný i v následujícím průběhu, po necelé půl hodině hry ho nádherně vysunul Breij a proti ráně zblízka musel zasahovat vyběhnuvší van der Hart. Pak se hra na několik desítek minut uklidnila, klíčový okamžik byl k vidění necelých dvacet minut po přestávce.

Na levé straně uprchl van Duinen a jeho střelu z mírného úhlu vyrazil Padt před sebe přímo na kopačku dorážejícího van Crooije, jenž ze sedmi metrů chladnokrevně napálil balón přímo pod horní tyčku. Za další dvě minuty to dokonce mohlo být o dvě trefy, kdy z první z patnácti metrů vystřelil střídající Scamacca a famózní Padt odvrátil balón jednoruč na rohový kop. Zhruba čtvrthodiny před koncem promarnil velkou možnost na srovnání Mahi, Groningen se na více již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele