základní část, 18. kolo
19.01.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen si vyšlápl na Heracles a opustil sestupové pásmo

Groningen vstoupil tou správnou nohou do druhé poloviny sezóny a celkem hladce přehrál tápající Heracles po výsledku 3:0. Almelo tak nenavázalo na fantastický začátek tohoto ročníku a pokračuje v mizérii, prohrálo totiž pošesté z předchozích osmi zápasů. Tabulkou Eredivisie se propadlo na osmé místo se šestadvaceti body o skóre za sedmé Venlo. FC se naopak posunul na třináctou příčku s osmnácti body.

Almelo marně vzpomíná na úvodní čtvrtinu soutěže, kdy kosilo jednoho protivníka za druhým a produktivitou se rovnalo suverénnímu PSV i Ajaxu. Ovšem poté přišel propad a ten nezastavilo ani ojedinělé zlepšení. Před více jak šestnácti tisíci diváky si na stadionu Hitachi Capital Mobility Stadium v podstatě nevypracovalo jedinou gólovou příležitost a za sobotním protivníkem zaostávalo ve všech ohledech včetně statistiky držení míče.

Za celých devadesát minut vypálilo pouze dvakrát mezi tři tyče, ani s jednou střelou neměl brankář Padt výraznější problémy. První klíčový okamžik se zrodil krátce po odehrané desetiminutovce, kdy rozhodčí Blom nařídil pokutový kop ve prospěch domácího výběru za ruku Rossmanna. K penaltě se postavil pětadvacetiletý Bosňan Samir Memišević a chladnokrevně zamířil doprostřed branky, gólman Blaswich skočil bezradně k pravé tyči.

Hosté se v následujícím průběhu snažili vrátit do hry o body, jenomže v ofenzívě jim to skřípalo a obrana Groningenu byla prakticky neprostupná. Postupem času začal hrát na stále větší riziko a v závěrečné dvacetiminutovce na to hned dvakrát doplatil. Druhou uklidňující trefu FC vstřelila nová lednová akvizice hostující v klubu z konkurenčního Vitesse - tedy Thomas Bruns. Ten se totiž nedostával příliš často do základní jedenáctky SBV.

Nyní jasně naznačil, že by mu to mohlo v novém působišti klapat, a v 74. minutě nenápadně vystřelil ze čtrnácti metrů. Jeho ukázkový lob s noblesou zapadl k zadní tyči. Stejný hráč definitivně rozhodl za další čtyři minuty, když tentokráte využil dobré práce Warmerdama a následného přistrčení z levé strany. Jeho táhlá přízemní rána z osmnácti metrů zaplachtila k pravé konstrukci a marně se natahující Blaswich znovu neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele