základní část, 7. kolo
30.09.2018 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 1:1

Trápení Utrechtu v tomto ročníku nejvyšší soutěže pokračovalo i na půdě předposledního Groningenu. Hostující celek má pohárové ambice, ovšem nyní v Eredivisii nezvítězil ani na pátý pokus a z Groningenu si odváží pouze bod za remízu 1:1. Domácí bodovali teprve podruhé a jsou sedmnáctí se čtyřmi body, příliš spokojeni být také nemohou. Mírný favorit nedělního zápasu šel brzy do vedení, ale po vyloučení Simona Gustafsona o náskok přišel.

Hosté začali aktivně a bylo na nich vidět, že chtějí nelichotivou šňůru přerušit už dnes. Ve 4. minutě se ocitl za obranou protivníka Sander van de Streek, ale po souboji s bránícím Chabotem upadl a s jeho slabou střelou si brankář Padt bez potíží poradil. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto utkání krátce po odehrané čtvrthodině, když po přihrávce od Kerka okamžitě napálil balón do poloodkryté branky.

V polovině druhého dějství mohli domácí odpovědět, avšak po sólu Doana nedokázal Breij propálit ani nadvakrát pozorného gólmana Jensena. Groningen pak držel se soupeřem krok a v některých chvílích měl i navrch. V 53. minutě mohl vyrovnat Breij, jehož bomba po odvráceném rohovém kopu orazítkovala bližší spojnici. Branková konstrukce se chvěla o šest minut později ještě jednou a to na druhé straně po pumelici Gustafsona.

Hosté si výrazněji zkomplikovali situaci v 66. minutě. S důrazem to totiž hodně přehnal Gustafson a po tvrdém zákroku na Memiševiće uviděl od rozhodčího Nijhuise přímou červenou kartu. Groningen početní převahu zužitkoval v 76. minutě. Střídající Ahmad Mendes Moreira se po hlavičce od Antuny a zákroku Jensena dostal k dorážce a míč usměrnil po zemi k přední tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a vývoj mohl otočit Doan.

Japonský reprezentant se po šikovné otočce zjevil v dobré palebné pozici, jenomže horní tyčku těsně přestřelil. Domácí v samém závěru zariskovali a málem na to doplatili. Ve druhé nastavené minutě se ocitl v rychlém brejku Gavory a na konci nadějné akce tvrdě vystřelil. Nicméně Padt se nenechal nachytat na švestkách a balón vyrazil do bezpečí. Groningen v příštím kole vyzve Den Haag, Utrecht se pokusí zlomit mizérii proti Bredě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele