základní část, 8. kolo
06.10.2018 20:45 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

BV De Graafschap - SC Heerenveen 0:5

De Graafschap po minulém úspěchu s Tilburgem (2:1) nyní naprosto vyhořel v domácím prostředí proti Heereneveenu a po naprosto nezvládnutém prvním poločase utrpěl obrovský debakl 0:5. V sobotním duelu mu nevycházelo vůbec nic a k tomu více jak čtyřicet minut dohrával v oslabení. SC naopak zabral a poprvé po sedmi ligových střetnutích bodoval naplno, svou šňůru bez porážky protáhl na tři utkání v řadě za sebou.

BV se tak stále pohybuje v blízkosti sestupových příček, naopak jeho protivník se přiblížil horní polovině Eredivisie. Hosté si první větší možnost vypracovali po pěti minutách, kdy se před prázdnou brankou snažil skórovat rozběhnutý Sam Lammers, jenže na míč o krok nedosáhl. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto klání o dvacet minut později, když vypálil z dvaceti metrů a jeho nádherná kroucená rána zaplachtila do vzdálenější šibenice.

Neuběhly ani další tři minuty a Lammers se radoval ze své druhé vstřelené trefy. Zeneli ho uvolnil přesně načasovanou přihrávkou do volného prostoru na hranici ofsajdu, jednadvacetiletý útočník hostující v SC z konkurenčního PSV pak zachoval v zakončení chladnou hlavu a z mírného úhlu přehodil obloučkem vyběhnutého brankáře Jurjuse. Definitivní pojistku přidal ve 36. minutě další mladík Michel Vlap.

Prsty v tom měl znovu Zeneli, jenž přihrávkou do běhu našel právě Vlapa. Ten se v souboji jeden na jednoho zbavil kličkou protihráče a pak ze čtrnácti metrů zavěsil k pravé tyči. Také Vlap se zapsal do střelecké listiny podruhé, zhruba pět minut před poločasovou přestávkou ho vysunul Kobajaši a jednadvacetiletý záložník precizně přeloboval naprosto bezmocného Jurjuse. Po změně stran tempo hry logicky opadlo, Heerenveen však měl stále lehce navrch.

Zmar výběru z Doetinchemu dokonal v 51. minutě Erik Bakker. Ten uviděl od rozhodčího Makkelieho jedinou kartu tohoto zápasu, ale jelikož se jednalo o zmaření vyložené brankové příležitosti, tak byl rovnou vyloučen. Necelých pět minut před závěrečným hvizdem se ještě prosadil střídající Jizz Hornkamp, když ani ne po šedesáti sekundách strávených na trávníku zakončil přečíslení tři na jednoho pohotovou střelou k přední konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele