základní část, 1. kolo
12.08.2018 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - Feyenoord Rotterdam 2:0

Naprostá senzace se zrodila v Doetinchemu, kde místní nováček z De Graafschapu našel recept na velkého favorita z Feyenoordu a dokázal ho přehrát po výsledku 2:0. Po dvou sezónách strávených ve druhé lize tak vstoupil za udržením prvoligové licence tou správnou nohou a tento výsledek určitě zvedne jeho sebevědomí. Naopak rotterdamský výběr se začíná dostávat do krize, po porážce 0:4 ve 3. předkole EL s Trenčínem totiž prožil další ostudu.

Přitom hosté vstoupili do zápasu lépe a po úvodní opatrné čtvrthodině mohli jít brzy do vedení. Po skvěle načasované nahrávce od Jeana-Paula Boëtiuse vypálil ze střední vzdálenosti Clasie a jeho bomba se stáčela přímo pod břevno, ovšem s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Jurjus a míč odvrátil na rohový kop. Ve 20. minutě si Vilhena vyměnil balón s Berghuisem a střílel z hranice pokutového území, jenomže nakonec mířil těsně vedle.

Vzápětí si po nadýchaném centru El Jebliho seběhl k vzdálenější tyči domácí obránce Nieuwpoort a prudce hlavičkoval, jeho pokus orazítkoval břevno. De Graafschap se dostal do překvapivého vedení po půl hodině hry. Rychlý brejk středem hřiště úspěšný nebyl, ale pak se míč šťastně odrazil na levou stranu šestnáctky k volnému El Jeblimu. Jeho ránu sice brankář Bijlow vyrazil, jenomže proti dorážce Fabiana Serrarense neměl šanci.

Od tohoto momentu rotterdamský celek přitlačil, avšak do vyložené možnosti se až do konce první půle nedostal. Vyrovnat se mu málem povedlo v 55. minutě, kdy Vilhena předvedl nádhernou individuální akci a probojoval se až před Jurjuse, nicméně poté rozvlnil jen boční síť. Feyenoord si výrazně zkomplikoval situaci o dvanáct minut později. Eric Botteghin totiž během osmi minut uviděl dvě žluté karty, po druhém zbytečném zákroku byl tedy vyloučen.

Hosté byli lepší i v oslabení a čtvrthodiny před koncem již zvedali ruce nad hlavu, jenže střela Boëtiuse narazila pouze do pravé tyče. Ten se následně stal druhým vyloučeným hráčem rotterdamského klubu. Nejprve obdržel žlutou kartu za bezohledný zákrok, ihned na to rozhodčímu zatleskal a ten ho po druhé žluté ve stejné minutě nekompromisně poslal do sprch. Domácí pojistili svůj náskok ve čtvrté nastavené minutě, když se ze čtrnácti metrů parádně trefil k levé konstrukci Stefan Nijland.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele