základní část, 3. kolo
26.08.2018 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 0:0

Alkmaar poprvé v této sezóně zaváhal a po dvou jasných výhrách nad Bredou (5:0) a Emmenem (4:1) tentokráte jen bezbrankově remizoval s konkurenčním Arnhemem. Domácí výběr tak se sedmi body klesl na druhou pozici o dva za stoprocentní PSV Eindhoven. Vitesse zůstává po třech zápasech neporaženo, z pěti body mu patří šestá příčka. Domácí celek měl v držení balón z šedesáti procent a protivníka jasně přestřílel, ale gól vstřelit nedokázal.

Duel od samého začátku příliš vyložených možností nenabídl a oba celky měly problémy s rozehrávkou i přechodovou fází, navíc si dávaly velký pozor na případné chyby v defenzívě. První poločas byl ukázkou perfektní taktiky a opatrného herního stylu, diváci se ojedinělého vzrušení dočkali v 10. minutě. Idrissi odcentroval do předbrankového prostoru, kam si nabíhal Boadu, a poté, co se k míči nedostal, tak se dožadoval odpískání penalty.

K tomu však nedošlo a pak se až do konce první půle nic zajímavého nestalo. Po přestávce čelili hosté enormnímu tlaku a do překvapivého vedení se mohli dostat v 51. minutě. Po rychlém přenesení hry dokázal aktivní Boadu dokonce propálit brankáře Bizota, jenomže toho ještě před brankovou čarou dokonale zastoupil Vlaar a balón bezpečně odkopl do zámezí. V následujících minutách se obrázek hry nijak výrazně neměnil.

AZ kroužil v intervalech kolem pokutového území houževnatého SBV, jenže do zakončení se probojoval zřídkakdy. Svou největší možnost neproměnil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po rohovém kopu z pravé strany se probojoval k hlavičce Vlaar, využil špatného vyběhnutí gólmana Eduarda, ale ze tří metrů před prázdnou brankou selhal a míč trestuhodně uklidil zhruba dva metry nad horní tyčku.

Eduardo pak již nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci a po konci utkání bylo zřetelné, že jeho tým je s bodem mnohem spokojenější než soupeř. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se v následujícím kole pokusí složit reparát na hřišti Almela, které dostalo výprask od Tilburgu (0:5). Arnhem vedený ruským koučem Leonidem Sluckim bude chtít minimálně udržet sérii bez porážky proti věhlasnému amsterdamskému Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele