základní část, 7. kolo
30.09.2018 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 2:2

Alkmaar se po skvělém vstupu do soutěže stále nemůže dostat do optimální pohody, nyní v domácím prostředí nečekaně remizoval se Zwolle v poměru 2:2. Přitom v nedělním střetnutí hned dvakrát vedl, avšak soupeř v obou případech odpověděl a rozhodující branku vsítil necelých pět minut před závěrečným hvizdem. AZ tak nezvítězil počtvrté z předchozích pěti utkání na ligové scéně, PEC si naopak odváží nesmírně cenný bod.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma vstoupili do zápasu aktivně. Po osmi minutách stanul na konci parádní kombinace van Rhijn, ale z vyložené pozice pálil příliš vysoko. Jeho zaváhání napravil o dvě minuty později Oussama Idrissi. Dvaadvacetiletý útočník si šikovně narazil míč s Ouwejanem, a i když obdržel zpětnou přihrávku na paty, tak ze čtrnácti metrů chytře vystřelil k přední tyči kolem marně se natahujícího gólmana van der Harta.

Další nebezpečné situace byly k vidění po pětadvaceti minutách, jenomže ta nejnebezpečnější z nich v podání Guuse Tila skončila o decimetry mimo prostor tří tyčí. Hosté z ničeho nic srovnali krok necelých deset minut před pauzou. Vito van Crooij využil dostatečného důrazu van Duinena a uháněl sám na brankáře Bizota, kterého překonal obstřelem ke vzdálenější konstrukci. Neuběhly ani další tři minuty a PEC mohl dokonce otočit vývoj.

Aktivní van Duinen vypálil levačkou a jeho úmysl měl dobré parametry, k jeho smůle se míč odrazil od tyče zpět do hřiště. Pět minut po přestávce se probojoval k nebezpečné hlavičce Johnsen, avšak mířil nad horní tyčku. V polovině druhé části si AZ mohl vzít zpět ztracený náskok, ale ve stoprocentních příležitostech selhali střídající Seuntjens i kapitán Til. Domácí se dočkali zasloužené druhé trefy v 76. minutě.

Právě bojovník Til se po přihrávce z pravého křídla od Svenssona dostal se štěstím k odraženému balónu a zblízka nemohl minout odkrytou branku. Hosté se v žádném případě nevzdali a po trefě Ziana Flemminga stadion AFAS doslova ztichl. Teprve dvacetiletý záložník si v 88. minutě seběhl do středu pokutového území a po načechraném pasu z levé strany od van Duinena umístil svou hlavičku k protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele