základní část, 1. kolo
12.08.2018 16:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - NAC Breda 5:0

Alkmaar naprosto nečekaně vypadl už ve 2. předkole EL, ale kdyby předvedl podobný výkon jako v neděli s Bredou, tak by se to jistě nestalo. Svému soupeři nadělil hned pět branek a měl celý zápas naprosto pod kontrolou. Své fanoušky si tak udobřil první náplastí a do nového ročníku Eredivisie vykročil tím nejlepším možným způsobem. Hosté naopak naprosto nestíhali a chvílemi vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí.

Průběh zápasu jasně dokumentuje celkový počet střel, AZ totiž dominoval v celkovém poměru 21:5. Domácí mačkali protivníka ve vlastní šťávě od samého začátku. Již po necelých pěti minutách se před brankářem Birighittim zjevil rozběhnutý Idrissi a křižnou střelou minul jen o decimetry vzdálenější tyč. Zasloužená vedoucí branka se po velkém tlaku zrodila ve 26. minutě, kdy gólový účet otevřel Jonas Svensson.

Pětadvacetiletý norský obránce se po odvráceném centru Teuna Koopmeinerse opřel do balónu ze čtrnácti metrů a jeho schovaná přízemní střela zapadla přesně k bližší tyči. Neuběhly ani čtyři minuty a vedení favorita zvyšoval Řek Pantelis Hatzidiakos. K němu se odrazil balón ve středu brankového území a pak ho akrobaticky ve skluzu napálil pod horní tyčku. Ani po tomto gólu aktivita Alkmaaru v žádném případě neopadla.

Ještě do poločasu se prosadil Myron Boadu, který využil velkého zaváhání Birighittiho. Ve skluzu mu čistě odebral míč z kopačky a usměrnil ho po zemi k pravé konstrukci. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhé části. V 51. minutě si elegantně zpracoval balón Idrissi a pokusil se ho nasměrovat k bližší tyči, nicméně Birighitti výtečně odvracel na roh. Následně se strážce NAC znovu blýskl proti tvrdým ranám Idrissiho se Seuntjensem.

Breda neproměnila svou největší příležitost krátce po odehrané hodině. Ze střední vzdálenosti napřáhl te Vrede a gólman Bizot vykopl balón nohou do bezpečí. Domácí se počtvrté prosadili v 79. minutě, to Koopmeiners vystřelil z pětadvaceti metrů a jeho pokus skončil v protipohybu Birighittiho. Poslední slovo měl o šest minut později střídající Bjørn Johnsen, jenž hlavou umístil doprostřed branky centr Ouwejana.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele