základní část, 18. kolo
19.01.2019 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar si bez potíží poradil s Utrechtem

Alkmaar vstoupil do druhé poloviny soutěže tím nejlepším možným způsobem a jasně naznačil, že se nepříliš povedenou podzimní část sezóny pokusí zachránit. Konkurenční Utrecht přehrál celkem hladce po výsledku 3:0 a na svého sobotního rivala se bodově dotáhl, přiblížil se tak k přímému postupu do evropských pohárů. Momentálně se nachází na páté pozici o skóre právě před šestým FC, za čtvrtým Arnhemem oba zaostávají o bod.

Utkání nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivní, nicméně domácí výběr měl herně navrch a protivníka zastínil hlavně v produktivitě. Do vedení se dostal necelých deset minut před přestávkou. Po přihrávce od Tila napřáhl z pětadvaceti metrů Ricardo van Rhijn. Na jeho skákavou střelu si sice brankář Jensen sáhl, ovšem k jeho smůle se míč odrazil od levé tyče přímo pod horní tyčku. Neuběhlo ani šest minut a AZ slavil dvoubrankový náskok.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma rozjeli hezkou akci po levém křídle. Poté se uvolnil Idrissi a předložil balón přímo proti kopačce Matse Seuntjese. Šestadvacetiletý útočník vystřelil z první z hranice pokutového území a po jeho přízemním pokusu chyboval Jensen, jemuž propadl míč pod rukou do sítě. Hostující strážce si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá.

Mírně odevzdaný Utrecht se k ničemu zásadnímu po změně stran už nedostal. Na útočné polovině sice zvýšil aktivitu a kroužil častěji kolem branky Bizota, jenomže střely ze střední vzdálenosti příliš nebezpečné nebyly a nadějné akce končily kvůli nepřesné finální nahrávce. S přibývajícím časem musel FC hrát na stále větší riziko a potřetí inkasoval v poslední minutě normální hrací doby. Svůj premiérový gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil dvacetiletý mladíček Calvin Stengs.

Po pobídce od Koopmeinerse se kličkou zbavil hned trojice protihráčů, navíc se prezentoval ukázkovou patičkou a svou výtečnou individuální akci zakončil precizní ranou ke vzdálenější konstrukci. Jensen tentokráte neměl vůbec žádnou naději na úspěch. Utrecht se v příštím kole pokusí napravit zaváhání proti Tilburgu a bude považován za favorita, Alkmaar svede papírově vyrovnanou bitvu na půdě Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele