základní část, 3. kolo
24.08.2018 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Fortuna Sittard 3:1

Den Haag se po dvou neúspěších na ligové scéně konečně chytil v domácím prostředí s nováčkem z Fortuny Sittard a po velmi dobrém výkonu zvítězil poměrně hladce 3:1. Díky tomu opustil spodní příčky Eredivisie a přiblížil se horní polovině. Naopak Sittard po minulé smolné porážce s PSV zaostával ve všech ohledech, s jediným bodem na kontě se propadl k sestupovému pásmu. ADO rozhodl o svém vítězství hlavně dvěma brankami v první půli.

Přitom hosté vstoupili do pátečního duelu odvážně a svou největší možnost si vypracovali po deseti minutách hry. Několika odrazů v pokutovém území protivníka využil Vidigal, jenž se ve skrumáži zorientoval ze všech nejlépe a poté vypálil z první. Jeho tvrdé ráně nechyběla razance, ale přesnost, proto balón proletěl o několik decimetrů vedle prostoru tří tyčí. Domácí výběr z ničeho nic udeřil ze své první větší šance ve 21. minutě.

Třiadvacetiletý německý útočník Melvyn Lorenzen si naběhl za obranu soupeře po dlouhém nákopu Beugelsdijka, vysoký míč si zpracoval na prsa a poté nádherným obloučkem přehodil zblízka pozdě reagujícího gólmana Koșeleva. Zhruba pět minut před přestávkou se domácí ještě více uklidnili, neboť byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Rozhodčí Higler ještě prozkoumal inkriminovaný okamžik u videa a vzápětí své rozhodnutí potvrdil.

Míč si postavil zkušený Abdenasser El Khayati a penaltu chladnokrevně proměnil, když po zemi zamířil k levé tyči do protipohybu Koșeleva. Den Haag hrál pozorně také na začátku druhého poločasu a definitivní krok ke třem bodům udělal v 55. minutě. Svým druhým gólem v utkání se prezentoval El Khayati, jenž po zpětně přihrávce Hooie a chytrém prodloužení od Lorenzena pálil zcela osamocen ze středu šestnáctky k pravé konstrukci.

Zhruba dvacet minut před koncem předvedl výborný zákrok brankář Groothuizen a na poslední chvíli doslova ukradl balón z kopačky Novakoviče. V 72. minutě byl faulován Hooi v pokutovém území Dammersem a ADO dostal možnost druhé penalty. K té se znovu postavil El Khayati a tentokráte odmítl šanci na zkompletování hattricku, když Koșelev vystihl směr jeho střely a balón výtečným způsobem odvrátil na roh. Hosté od tohoto momentu ožili a ještě alespoň snížili zásluhou Lisandra Semeda, jenž se štěstím propálil z úhlu Groothuizena, na více se však již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele