základní část, 27. kolo
10.03.2018 19:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - PSV Eindhoven 5:0

Možná že tohle byl jeden z nejnepovedenějších zápasů PSV za posledních několik let. Zkrátka se stane, že i takový gigant, jakým PSV v Nizozemsku bezpochyby je, občas zaváhá na půdě papírově slabších soupeřů, ale utrpět tak ostudný debakl, s tím se opravdu nepočítalo. Willem II evidentně vyburcoval nedávný odchod trenéra Erwina van de Looie a výhru si doslova vychutnal.

Domácí, kteří byli dočasně vedeni Reinierem Robbemondem, uzmuli letos tříbodový výsledek jen v šesti případech. Přitom v uplynulých sedmi ligových kolech hned pětkrát padli. V tomhle souboji byli jednoznačnými outsidery. Nakonec se ovšem radovali z opravdu hodně nečekaného úspěchu, který ve finále může být klíčový, co se rozluštění otázky sestupujících týče.

Hosté byli před tímto střetnutím v naprosté pohodě. Po minulém kole totiž navýšili svůj náskok na čele na rozdíl deseti bodů, neohroženě se řítí za titulem, teď ovšem inkasovali opravdu tvrdý direkt. Především druhý poločas byl z jejich strany velkou bídou. Inkasovali v něm celkem čtyřikrát, z toho dvakrát z penalty, a to navíc v závěru dohrávali bez vyloučeného Luckassena.

Od začátku působil eindhovenský celek velmi mdle. A tuto skutečnost jako by jeho protivník zavětřil a následně i zužitkoval ve svůj prospěch. Ve 14. minutě mohl skórovat Rienstra, jenže svůj pokus nasměroval jen do rukavic připraveného Zoeta, ale ve 21. minutě se již Willem II přece ujal vedení. Lewis unikl po pravé straně, ve vápně našel Rienstru, a ten na bližší tyčce propálil Zoeta.

Možná že kdyby v nastavení první půle Pereiro proměnil svou tutovku, kterou mu bravurně vychytal brankář Branderhorst, třeba bychom viděli po obrátce úplně jiný PSV. Jakmile však Fran Sol v 59. minutě usměrnil balón přesně k tyči, sesypali se hosté jako domeček z karet. Dvacet minut před koncem čelili prvnímu pokutovému kopu, nutno podotknout, že přísně nařízenému.

Je pravda, že Luckassen zahrál po střele Rienstry rukou, byl nicméně trefen z blízkosti a nemohl s ní v podstatě nikam uhnout. Každopádně Fran Sol se z bílého puntíku nezmýlil. Čtvrtou trefu přidal v 76. minutě Rienstra, jenž zužitkoval přihrávky Lieftinka, a v poslední minutě dovršil hattrick Fran Sol, který se podruhé prosadil z penalty, před níž musel po červené kartě opustit hřiště Luckassen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
REPLIKATOR

nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

co to?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiket je v haj*lu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele