základní část, 3. kolo
27.08.2017 14:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AFC Ajax 0:2

Co nejrychleji musel Ajax zapomenout na letošní definitivní vyřazení z evropských pohárů a připravit se další utkání v Eredivisie, kde na něj čekal nováček Venlo. Především v prvním poločase bylo možná trošku vidět, že favorit tohoto zápasu je pod těžkou dekou, ale nakonec díky trefám Donnyho van de Beeka a Davida Nerese přece splnil úlohu favorita.

Loňský finalista Evropské ligy prostě vůbec nezvládl start do nového ročníku. Na řadu přišlo zklamání z vyřazení z Ligy mistrů od Nice, ale ještě větší dusno zavládlo v kabině po nevydařené odvetě v Evropské lize na půdě Rosenborgu. Vzchopit se po takovéto facce a dát tým zase dohromady, to byl pro kouče Marcela Keizera zcela určitě složitý úkol.

VVV si přitom v úvodních dvou kolech vedl velmi dobře a získal překvapivě plný počet bodů. Až nyní ho však prověřil opravdu velký soupeř, kterého se minimálně v úvodu utkání rozhodně nezalekl. Už v 8. minutě se Röseler po rohovém kopu propracoval k nebezpečné hlavičce, tu však usměrnil těsně mimo kýžený prostor.

Znovu se v základní sestavě Ajaxu objevil český rodák Černý, který se střelou zpoza vápna snažil změnit bezbrankový stav v 18. minutě, ale jeho pokus byl zablokovaný. O dost lépe po půlhodině hry pálil jeho spoluhráč van de Beek, ale míč pouze těsně přeletěl břevno, a těsně před obrátkou ani Younes pravačkou o kousek nezamířil mezi tři tyče.

V 55. minutě Ajax přece přetavil svojí o něco větší aktivitu ve vedení. Younes z levé strany přetáhl svůj centr na zadní tyč, kde balón chytře do brankového území sklepl střídající Huntelaar, a osamocený van de Beek v pohodě skóroval. Venlo působilo v útoku i nadále dosti bezradným dojmem a na tuhle trefu nemohlo zareagovat.

Ba naopak o čtvrthodiny později inkasovalo ještě jednou a definitivně ztratilo naději na zisk nějakého úspěchu. Van de Beek parádně načasovanou přihrávkou uvolnil na pravé straně rozeběhnutého Davida Nerese, ten se se zakončením neukvapil, počkal, jak se situace vyvine, a chytrým a elegantním obloučkem překonal vyběhnuvšího gólmana Unnerstalla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele