základní část, 23. kolo
10.02.2018 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 1:2

Sparta Rotterdam znovu prokázala, že má velkou chuť prát se o holé přežití a tentokráte v souboji posledního s prvním hodně potrápila PSV. Dokonce se dostala do vedení, jenomže favorizovaný soupeř ještě do poločasu srovnal a zhruba deset minut po změně stran vývoj otočil. Jediným střelcem eindhovenského klubu se stal Steven Bergwijn, který tedy zaznamenal svou čtvrtou a pátou trefu v tomto soutěžním ročníku.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata jsou stále poslední se čtrnácti body, na sedmnácté Twente momentálně ztrácejí dva body. Hosté si na čele tabulky vytvořili desetibodový náskok, ovšem AFC má ještě nedělní souboj 23. kola k dobru. Rotterdamský celek vstoupil do sobotního klání velmi aktivně, po prvním náznaku šance šel do vedení v 6. minutě. Po centru van Moorsela z otočky se vyšplhal do vzduchu australský rodák Kenneth Dougall a hlavou zavěsil přesně k pravé konstrukci.

Ani po tomto momentu se obrovský favorit nevzpamatoval, i přes jasnou územní převahu se dlouho nemohl dostat blíže k brankáři Huthovi. Naopak sám mohl inkasovat podruhé ve 40. minutě, kdy se po zmatku před gólmanem Zoetem dostal k odraženému balónu Sanusi a trochu uspěchaně ho poslal vysoko nad horní tyčku. Neuběhla ani minuta a bylo vyrovnáno, po nahrávce od Maura Júniora se postaral o nádhernou branku již zmiňovaný Bergwijn.

Teprve dvacetiletý forvard se opřel do míče z dvaceti metrů a mezi dvěma obránci zavěsil k pravé tyči, Huth i přes zákrok jednoruč nezabránil balónu v cestě do sítě. Druhý poločas se přeci jen odehrával v jiných notách, Eindhoven výrazně přidal. V 56. minutě ho poslal do vedení opět Bergwijn, když po vyhraném hlavičkovém souboji od Luuka de Jonga vystřelil z voleje z hranice pokutového území a jako zkušený mazák se uklízel k pravé tyči.

Po hodině hry byl blízko k pojištění náskoku Júnior, jenže proti jeho ráně famózně zasáhl konečky prstů Huth a míč odvrátil na rohový kop. V 75. minutě mel na kopačce vyrovnání Ahannach, avšak tomu fantastickým reflexivním zákrokem zabránil Zoet. O dvanáct minut později ho mohl zastoupit střídající Ache, jeho střela proletěla o pád decimetrů vedle. A když ve druhé nastavené minutě znemožnila tyč hattrick Bergwijnovi, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední s prvním -1,36 ??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele