základní část, 3. kolo
27.08.2017 16:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 2:0

PSV Eindhoven by se rád po loňském neúspěchu vrátil na holandský trůn a do tohoto ročníku vstoupil to správnou nohou, když si po tříbodovém zisku nad Rodou připsal své třetí vítězství v řadě za sebou. Momentálně je s plným devítibodovým ziskem na druhém místě tabulky pouze o skóre za vedoucím Feyenoordem. Hosté jsou naopak po třetí porážce bez jediného bodu a patří jim šestnácté místo, v Eindhovenu prohráli 0:2 kvůli špatnému prvnímu poločasu. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho udělali velký krok k "povinnému" vítězství již v 9. minutě, kdy si na dlouhý nákop van Ginkela z poloviny hřiště naběhl Jürgen Locadia, měl dostatek času posunout si míč ještě do lepší pozice a poté z deseti metrů nekompromisně propálil bezmocného brankáře Jurjuse. Za dalších patnáct minut pojistil vedení favorizovaného výběru dvaadvacetiletý mexický záložník Hirving Lozano, který letos v Eredivisii skóroval už potřetí. Po hezké přihrávce z pravé strany vypálil z první z jedenácti metrů Bergwijn a Jurjus dokázal vykopnout míč nohou do strany. Tam si však naběhl nikým nehlídaný Hirving Lozano a se zakončením do odkryté branky neměl žádné problémy. Deset minut před poločasovou přestávkou mohl navýšit vedení PSV Locadia, jenž obdržel skvostnou nahrávku od Hendrixe, ovšem zblízka na připraveného Jurjuse tentokráte nevyzrál. Po změně stran se hosté přeci jen častěji dostávali do hry a snažili se vsítit kontaktní gól, nicméně zkušený soupeř ho k ničemu nepouštěl. Naopak v závěrečné čtvrthodině se probojoval do dvou slibných možností. Nejprve v 79. minutě obdržel přihrávku do běhu střídající Luuk de Jong, z úhlu nakonec strážce Kerkrade nepřekonal. Za další tři minuty se PSV dostal do brejku dva na dva, ani tento útok uklidňující třetí trefou neskončil. Výbornou kolmici za obranu převzal Ramselaar a na pravé straně pokutového území měl dostatek času přesně zakončit, avšak jeho dělovku vyrazil fantastický Jurjus zpět do pole. Eindhoven se po reprezentační přestávce pokusí prodloužit sérii výher na půdě silného Heerenveenu a rozhodně ho nečeká jednoduchá úloha, Roda bude chtít vybojovat první body v Utrechtu a za favorita určitě považována nebude.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele