základní část, 21. kolo
03.02.2018 19:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:0

Čekal se o poznání vyrovnanější souboj. Ačkoli PSV vládne prakticky s přehledem celé Eredivisie, Zwolle letos patří k nečekanému objevu. A určitě si brousilo zuby na nějaké překvapení. Jenže na Philips Stadionu selhalo ze dvou důvodů. Tím prvním byl Luuk de Jong, který zaznamenal hattrick, a tím druhým červená karta Mickeyho van der Harta.

Prakticky celý první poločas odehrál PEC se ctí. Hrál organizovaně a favorita duelu nepouštěl do nějakého velkého tlaku. Jenže ve 42. minutě přišel na řadu zřejmě rozhodující moment celého utkání. Brankář van der Hart musel řešit situaci na poslední chvíli, zmařil vyloženou brankovou možnost Lozanovi a byl předčasně vyloučen.

Hosté v deseti hráčích na hřišti, včetně náhradního gólmana Hauptmeijera, následně zažili doslova peklo. A ještě do poločasu, konkrétně až ve třetí minutě nastavení, inkasovali vůbec poprvé. Lozano přetáhl svůj pas z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyčku, tam si nejvýše naskočil L. de Jong, a hlavou snadno zamířil do poloodkryté brány.

Po přestávce pak PSV bušil do oslabeného soupeře, co to šlo, ale celkem dlouho mu trvalo, než se prosadil podruhé. Třeba v 52. minutě skončil původní centr Breneta na břevně po zákroku na poslední chvíli od Hauptmeijera a o pár chvil později na něj nevyzrál hned dvakrát v rychlém sledu z blízkosti L. de Jong. Ten byl ale při chuti i nadále.

A protože defenzíva Zwolle si na něj nedala obzvláště velký pozor ani v následujících minutách, ztrestal ho eindhovenský útočník dalšími dvěma ranami. Nejprve van Ginkel ze středu pole uvolnil na pravé straně Lozana, ten ihned poté adresoval centr do šestnáctky, a odtud L. de Jong bez větších problémů usměrnil balón do sítě.

V 68. minutě se snažil na střeleckou listinu zapsat sám Lozano, jenže z úhlu napálil pouze vzdálenější tyčku, o čtyři minuty později se ale přece PSV podařilo náskok navýšit, to když L. de Jong dokázal z brankového území zužitkovat přihrávku Breneta. V 78. minutě ještě skóroval Brenet, který zleva vnikl do šestnáctky a z úhlu překonal Hauptmeijera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele