základní část, 29. kolo
31.03.2018 19:45 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - NAC Breda 5:1

PSV potvrdil úlohu jasného favorita proti zachraňující se Bredě a znovu se přiblížil k mistrovskému titulu. Hlavně díky povedené závěrečné čtvrthodině deklasoval soupeře vysoko 5:1 a minimálně do neděle si vytvořil před druhým Ajaxem desetibodový náskok. K jistotě první příčky potřebuje ve zbývajících pěti duelech vybojovat devět bodů. NAC je naopak stále patnáctý se sedmadvaceti body a na čtrnáctou Rodu má náskok jen čtyř bodů. Diváci se od samého začátku měli na co dívat, jedna pohledná akce střídala druhou. Po deseti minutách se k přímému volnému kopu z obrovské vzdálenosti postavil Marco van Ginkel a jeho táhlou střelu mířící k levé tyči vyrazil fantastický brankář Bertrams na rohový kop. O pět minut později rozvlnil boční síť z ostrého úhlu Luuk de Jong, stejný hráč pak hlavičkoval zblízka ze tří metrů do náruče připraveného Bertramse. Hostující strážce byl v permanenci i v dalších minutách, po necelé půl hodině odvrátil jednoruč tvrdou ránu Hendrixe z hranice pokutového území do zámezí. První klíčový okamžik se zrodil zhruba deset minut před přestávkou, kdy obránce Marí evidentně stáhl k zemi ve vlastní šestnáctce de Jonga a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil van Ginkel a trefil se chladnokrevně k levé tyči do protipohybu Bertramse. Domácí pokračovali v ofenzivním koncertu do konce první půle, na začátku té druhé mohla Breda srovnat. Ve 48. minutě se zjevil sám před gólmanem Zoetem rozběhnutý Ambrose, jenže v tváří tvář ho nepřekonal. O deset minut později vytěsnil pokus Lozana konečky prstů na roh famózní Bertrams, ihned na to již inkasoval podruhé. Smolně ho překonal spoluhráč Sadiq Umar, jenž tečoval míč do branky po rohovém kopu z pravé strany. Umar alespoň částečně napravil tento moment v 64. minutě, kdy snížil po katastrofální malé domů od Isimata-Mirina. Ani to Bredě nemohlo, vítězství Eindhovenu stvrdil o dvanáct minut později de Jong tvrdou bombou z osmi metrů k bližší tyči - 3:1. V 81. minutě centroval do šestnáctky protivníka Bergwijn a jeho pokus tečoval stoper Karol Mets hlavou do protipohybu Bertramse, za další tři minuty uzavřel gólový účet střídající Gastón Pereiro.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele