základní část, 17. kolo
16.12.2017 19:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 3:0

PSV Eidnhoven dokázal napravit předchozí dvě zaváhání s Ajaxem i Groningenem, tentokráte od samého začátku plnil úlohu favorita proti Den Haagu a všechny své tři branky vsítil v prvním poločase. Poprvé byl více vidět kanonýr posledních let Luuk de Jong, který během úvodních sedmi minut skóroval hned dvakrát. Domácí celek se tak udržel na vedoucí pozici s třiačtyřiceti body a před druhým Ajaxem drží pětibodový náskok.

ADO v tomto utkání neměl příliš šancí na bodový zisk, po dvou nedávných výhrách tedy prohrál 0:3 a v tabulce Eredivisie je na devátém místě s třiadvaceti body. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem navíc přišel zcela zbytečně o vyloučeného Thomase Meißnera. Již v 5. minutě otevřel skóre de Jong, jenž si naběhl do předbrankového prostoru na zpětnou nahrávku od Ariase a z voleje ze sedmi metrů zamířil přímo k levé konstrukci.

O dvě minuty později skóroval stejný hráč podruhé. Tentokráte na pravém křídle obešel dva protihráče, o míč přišel, ale odkopávající Kuipers napálil dotírajícího útočníka PSV a od něj se balón odrazil do sítě. Vzápětí mohl přidat třetí gól nejlepší střelec Eredivisie Lozano, jenomže jeho bombu z mírného úhlu odvrátil brankář Zwinkels na rohový kop. Také po jeho zahrání se Eindhoven ocitl v další slibné možnosti.

Z hranice šestnáctky vypálil Hendrix a jeho rána prosvištěla jen těsně vedle pravé tyče. V polovině první půle vystřihl krásné nůžky Lozano a dalšímu gólu ve své síti zabránil bravurní Zwinkels. Den Haag ojediněle vystrčil růžky ve 27. minutě, povedený lob Johnsena vykopával až z brankové čáry vracející se Schwaab. Definitivně rozhodnuto bylo o osm minut později, kdy proměnil pokutový kop Marco van Ginkel.

Ten byl nařízen za nedovolený zákrok Kuiperse oceněným žlutou kartou, van Ginkel se pak trefil k pravé tyči do protipohybu Zwinkelse. Ve 39. minutě umístil Lozano svůj padáček do horní síťky, po hodině hry nepropálil stejný hráč ani střídajícího brankáře Coremanse. V 80. minutě podrazil Meißner ve slibně se rozvíjející akci Lozana a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Domácí mohli využít početní výhody o čtyři minuty později. Jenže když Coremans vyrazil oblouček Ariase nad sebe a dorážející Isimat-Mirin nastřelil pravou konstrukci, tak se výsledek sobotního klání neměnil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele