základní část, 25. kolo
25.02.2018 14:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:3

PSV Eindhoven dokázal napravit minulé zaváhání s Heerenveenem a tentokráte si veze všechny tři body z Rotterdamu, kde přehrál obhájce mistrovského titulu po výsledku 3:1. Tím si pojistil vedení v nizozemské nejvyšší soutěži, navíc díky zaváhání Ajaxu s Den Haagem se jeho náskok vrátil na sedm bodů. Naopak hosté definitivně přišli o naději na nejvyšší příčku, momentálně jsou pátí s dvaačtyřiceti body.

Jejich manko na nedělního protivníka vzrostlo na hrozivých třiadvacet bodů, což se ve zbývajících devíti zápasech prakticky nedá smazat. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho získali v pětadvaceti kolech hodně solidních pětašedesát bodů a jsou poměrně blízko k naplnění svého cíle. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udeřil z ničeho nic eindhovenský klub, hned první vzrušení zužitkoval kolumbijský obránce Santiago Arias ve 23. minutě.

Po rohovém kopu nakrátko odcentroval do předbrankového prostoru Steven Bergwijn a našel právě Ariase, který hlavou bez potíží pokořil zkoprnělého brankáře Jonese. Naděje domácích ještě výrazněji klesly za dalších jedenáct minut, hosty poslal do dvoubrankového vedení velmi aktivní Bergwijn. Dvacetiletý útočník obdržel krásnou kolmici za obranu od Gastóna Pereira a řítil se sám směrem k domácí brance.

Zblízka dokázal propálit vyběhnuvšího Jonese a míč nakonec doskákal o centimetry za brankovou čáru, než ho pozdě zastavil vracející se obránce Nieuwkoop. Hosté pokračovali v tlaku i nadále a definitivní pojistku mohli přidat čtyři minuty před přestávkou, kdy po brejku tři na tři přihrál Luuk de Jong rozběhnutému Bergwijnovi a jeho následný pokus byl sražen mimo prostor tří tyčí. Feyenoordu svitla naděje na bodový zisk sedm minut po přestávce.

Na levém křídle pokutového území vymyslel krásný zpětný lob Boëtius, Tony Vilhena se zjevil nikým nehlídán před brankovým územím a hlavou do protipohybu gólmana Zoeta napnul síť. Avšak PSV přeci jen zlomil odpor soupeře za dalších pět minut. Dvoubrankový náskok mu vrátil Pereiro, když po ráně Bergwijna snadno dorážel do okryté branky. Do konce utkání zahrozili domácí ještě dvakrát. Jørgensenův pokus zlikvidoval brilantní Zoet a Botteghinovi chybělo ke skórování pár centimetrů. Na více se ale nezmohli, Eindhoven celkem bez potíží získal cenný skalp.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, psv.nl, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nepřekvapila by mě výhra hostu o 2 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele