základní část, 20. kolo
28.01.2018 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 0:0

Ajax nedokázal adekvátně navázat na sobotní vítězství PSV na půdě Twente, v Utrechtu nevstřelil jedinou branku a jeho manko na první příčku se po bezbrankové remíze navýšilo už na sedm bodů. Domácí potvrdili, že porazit je je v posledních týdnech docela složitý úkol, a bodovali už podesáté během uplynulých jedenácti kol.

Hosté především v prvním poločase nepůsobili v ofenzívě jistým a už vůbec ne kreativním dojmem, a tak se jejich soupeř poměrně snadno bránil. Už na podzim dokázal Utrecht favorita hodně potrápit a z Amsterdamu si dokonce odvezl překvapivé vítězství. Tentokráte hrál znovu dobře, a ačkoli napodruhé Ajax neskolil, remízou určitě nepohrdl.

Ve 12. minutě se k prvnímu střeleckému pokusu propracoval Huntelaar, který zamířil do šibenice, ovšem jeho gól ve finále nemohl být uznaný, protože se nizozemský snajpr nacházel v jasném ofsajdu. O třináct minut později se pokusil zakončit Kluivert, avšak kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi netrefil a nasměroval míč pouze na tribuny.

Ajax pokračoval v honbě za úvodní brankou, po půlhodině hry vystřelil velmi nebezpečně Ziyech, nicméně gólman Jensen stačil perfektně zasáhnout. A i kdyby míč skončil v síti, stejně by branka neplatila, protože sudí Makkelie už těsně předtím uděloval žlutou kartu Huntelaarovi, který zřejmě hlavnímu arbitrovi za něco nemile vyčinil.

Domácí se k první nebezpečnější akci propracovali až ve 49. minutě. Ve středu pole dobře zabojoval Labyad a tlačil svou střelu z dálky na tyčku, avšak brankář Onana perfektně zasáhl. A v 57. minutě se z šestnáctky snažil propálit hradbu těl před sebou Görtler, nicméně trefil pouze před sebou bránícího stopera de Ligta.

Utrecht ve druhé půli i nadále rozhodně nepůsobil nijak zaskočeně či zamlkle, třeba dvacet minut před závěrečným hvizdem ostře vypálil Ayoub a Onana musel znovu nastavit své rukavice. A o sedm minut později napřáhl zpoza vápna Klaiber, jenže balón poslal pouze k Onanovi. Poslední desetiminutovka pak více patřila hostům.

Nejprve v 81. minutě rozehrál velmi slušně přímý volný kop Ziyech, jenž zakroutil míč přes zeď a směřoval ho do šibenice, fantasticky ale zasáhl Jensen. A v 84. minutě zachránil domácí muž v rukavicích velkou skrumáž ve vlastním pokutovém území. V závěru ještě padla červená karta pro Görtlera, na skóre ale neměla tahle situace žádný vliv.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele