základní část, 16. kolo
13.12.2017 18:30 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 3:3

PSV nedokázal napravit nedělní zaváhání s Ajaxem a tentokráte nezvítězil ani na půdě Groningenu, i když měl velice dobře nakročeno. Ve středečním utkání totiž vedl 2:0 a 3:1, ovšem ani takto zkušený tým dvoubrankový náskok neudržel. FC snížil necelých deset minut po přestávce a vyrovnávací trefu na 3:3 vstřelil v páté nastavené minutě. Eindhoven zůstává na vedoucí pozici se čtyřiceti body a před druhým Alkmaarem má náskok pěti bodů.

V šestnácti odehraných střetnutích zaznamenal teprve třetí bodovou ztrátu a vůbec první remízu. Domácí Groningen získal nesmírně cenný bod a v Eredivisii je jedenáctý se sedmnácti body. Přitom hosté vstoupili do zápasu naprosto skvěle a během šestnácti minut skórovali dvakrát. O první trefu se postaral Marco van Ginkel v 7. minutě, jenž napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Brankář Padt vyrazil tuto bombu nad sebe a balón k jeho smůle zapadl k levé tyči.

Za dalších devět minut pojistil náskok PSV Bart Ramselaar. Jednadvacetiletý záložník si naběhl na krásnou kolmici od Bergwijna a z osmi metrů zamířil po zemi přesně k levé konstrukci kolem bezmocného Padta. Domácí se však nepoložili a krátce po odehrané půlhodině se postarali o kontaktní branku. Yoell van Nieff se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance a nádherně obstřelil zeď i gólmana Zoeta, míč zaplul k pravé tyči.

Ve 36. minutě se v dobré pozici ocitl Drost a balón poslal jen těsně nad horní tyčku. Ihned na to Warmerdam na pravé straně pokutového území zcela zřetelně podrazil unikajícího Lozana a rozhodčí Nijhuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se odhodlal van Ginkel, chladnokrevně se trefil pod břevno do protipohybu Padta a připsal si druhý gól v zápase. Groningen ve druhém dějství neměl co ztratit a hrál velice odvážně.

Velmi mu pomohl moment z 54. minuty. Ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou jeden z hostujících hráčů a byla tu penalta pro Groningen. K ní se postavil Lars Veldwijk a zkušeně zamířil doprostřed branky. Po hodině hry si Padt poradil s hlavičkou Luuka de Jonga, v 65. minutě brilantně odvrátil ránu van Gingela na rohový kop. O šest minut později vyrážel Zoet nebezpečný pokus Mahiho, jenže v poslední možnou chvíli inkasoval. Mike te Wierik se dostal k odraženému míči na hranici brankového území a zblízka propálil strážce Eindhovenu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele