základní část, 32. kolo
19.04.2018 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - VVV Venlo 4:1

Ajax se dokázal oklepat z nedělní porážky na půdě PSV v poměru 0:3, kvůli které definitivně přišel o naději titul a nyní v Amsterdamu přehrál Venlo po výsledku 4:1. Výrazně se tak přiblížil ke konečné druhé pozici zaručující předkolo Ligy mistrů, dvě kola před koncem udržel pětibodový náskok před třetím Alkmaarem. VVV i po porážce může slavit, neboť se díky středeční remíze Rody s PSV (2:2) definitivně udržel v nejvyšší soutěži.

Hosté sice klesli o jednu příčku níže a jsou třináctí se čtyřiatřiceti body, avšak právě před šestnáctým barážovým místem Rody mají nedostižný sedmibodový náskok. Domácí byli v celém průběhu dominantnějším výběrem a balón měli v držení z pětasedmdesáti procent, i přesto vstřelili první branku hosté. Přitom již v 7. minutě si vypracovali úvodní obrovskou šanci, když po faulu na Lasseho Schöneho v šestnáctce soupeře nařídil rozhodčí penaltu.

K té se postavil právě Schöne a netradičně selhal, brankář Unnerstall přečetl jeho úmysl a balón vyrazil do strany. Další možnost se zrodila až ve 43. minutě a hned z toho byla překvapivá branka pro hostující mužstvo. Dlouhý nákop z vlastní poloviny propadl až k rozběhnutému Ralfu Seuntjensovi, jenž na nic nečekal a z dvaceti metrů parádně zavěsil k bližší tyči, gólman Onana se jen naprázdno proletěl vzduchem.

AFC po inkasované brance výrazně přidal a vývoj čtvrtečního klání otočil ještě do přestávky. Ve 45. minutě si David Neres seběhl k zadní tyči na křižnou přihrávku od van de Beeka a snadno rozvlnil síť, stejný hráč skóroval podruhé ve třetí nastavené minutě první půle po výborné narážečce střídajícího Kristensena a z voleje z osmi metrů nekompromisně propálil bezmocného Unnerstalla..

Osm minut po výměně stran skvěle nacentroval před branku Schöne a vytvořil tak jasnou pozici pro Wöbera, jenž zcela osamocen z hranice brankového území orazítkoval břevno. Domácí přeci jen zvýšili svůj náskok v 59. minutě, Klaas-Jan Huntelaar po elegantní otočce napálil míč ze šesti metrů doprostřed branky - 3:1. Za dalších pět minut zabránila hattricku Nerese pravá konstrukce, zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet Hakim Ziyech. Jeho přízemní pokus z pětadvaceti metrů se odrazil od pravé tyče do branky.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele