základní část, 4. kolo
09.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 3:0

Před samotným utkáním na tom bylo výsledkově paradoxně lépe Zwolle, to si ovšem přes nynější nevalný výkon připsalo na své konto svou první, a nutno podotknout, že zaslouženou porážku. Ajax byl aktivnějším celkem směrem dopředu, s pravidelností si vytvářel šance, a ačkoli zahodil penaltu, v pohodě zvítězil o tři branky.

Domácí kouč Marcel Keizer měl samozřejmě velkou radost z představení Klaase-Jana Huntelaara, jenž se po letním přestupu ze Schalke zřejmě dostává do své staré známé optimální pohody. Na získaných třech bodech se podílel hned dvěma góly, jednou ho pak doplnil jinak také velmi dobře hrající Hakim Ziyech.

Už v 6. minutě se amsterdamský celek ujal vedení. Elegantně se dokázal na pravé straně uvolnit David Neres, počkal, až mu do šestnáctky naběhne Huntelaar, a ten ještě lepší patičkou překonal brankáře Boera. Tohle byla opravdu parádní trefa, která zajisté bude patřit k vůbec těm nejhezčím v celém ročníku Eredivisie.

Ajax i nadále tlačil, co to šlo, po čtvrthodině selhal v tutovce Dolberg, jenž pálil pouze mimo bránu, deset minut před obrátkou střílel mimo špatně zakončující Younes. V podstatě jen jednou jedinkrát měl PEC možnost srovnat stav, jenže Saymakovu i Thomasovu střelu ze 31. minuty dokázali společnými silami zablokovat Veltman s van de Beekem.

Zkraje druhého dějství pálil z voleje mimo Parzyszek, a pak už byl na hřišti vidět pouze domácí tým. Ziyech v 53. minutě pořádně provětral rukavice Boera, v 66. minutě poté sám zahrával pokutový kop, nařízený za podražení Kluiverta skluzujícím van Polenem, nicméně zakončení z bílého puntíku hostující gólman skvěle chytil.

Ani tenhle moment ale Zwolle nevyburcoval k nějakému obratu. V 71. minutě se po ponechané výhodě dostal míč na pravou stranu, odtud putoval z nohy Kluiverta na druhou tyčku, kde pohotově do prázdné brány skóroval Ziyech. V 88. minutě pak přesně zacílil ještě Huntelaar, který pohotově využil přihrávky F. de Jonga.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele