základní část, 30. kolo
08.04.2018 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 1:0

Ajax zvládl důležitou bitvu s Heracles a vrátil mu nečekanou porážku z úvodu sezóny, nicméně i přes nespočet šancí zvítězil pouze 1:0. Amsterdamský celek se tak čtyři kola před koncem udržel v boji o mistrovský titul, a pokud na něj chce ještě pomýšlet, tak musí příští týden zvítězit ve šlágru jarní části na půdě PSV. Právě na vedoucí eindhovenský celek ztrácí sedm bodů, před třetím Alkmaarem má náskok osmi bodů.

Almelo se po očekávané porážce nachází na jedenáctém místě se sedmatřiceti body a je v podstatě zachráněné, ve zbývajícím průběhu se ještě může pokusit zabojovat o horní polovinu Eredivisie. AFC měl od samého začátku navrch a do vedení se mohl dostat v 6. minutě. Skvělou práci odvedl David Neres, jenž na pravé straně prošel přes tři protihráče až do pokutového území protivníka a pak zpětně předložil míč přímo proti kopačce Kluiverta.

Teprve osmnáctiletý útočník vypálil z první z deseti metrů a orazítkoval bližší tyč. Za dalších sedm minut po elegantní patičce od Ziyecha napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Schöne a mířil pod horní tyčku, brankář Castro s vypětím všech sil odvrátil balón na rohový kop. Necelých osm minut před přestávkou obdržel od van de Beeka přihrávku na pravou stranu Kristensen a z první napálil pravou spojnici.

Tlak favorita rozhodně neopadl ani po změně stran. Domácí se přeci jen dočkali krátce po hodiny hry, kdy jedinou branku nedělní dohrávky vsítil Neres. Jednadvacetiletý Brazilec si naběhl za obranu protivníka po překrásném centru od Ziyecha a z voleje z hranice brankového území propálil bezmocného Castra. V 69. minutě našel aktivní Neres zpětnou nahrávkou zcela osamoceného Kliuverta, jenž ve stoprocentní pozici selhal.

Ten se z osmi metrů opřel do skákavého balónu a rána mu nesedla, míč letěl zhruba metr nad břevno. Zhruba čtvrthodiny před koncem vystřelil po zemi z patnácti metrů znovu Kluivert a Castro dokázal vyškrábnout balón na rohový kop. Ajax udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu a protivníka vůbec k ničemu nepustil, může se tak plně koncentrovat na příští klíčový zápas. Heracles v páteční předehrávce 31. kola přivítá silný Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele