základní část, 11. kolo
05.11.2017 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 1:2

Fotbalisté Utrechtu se postarali o obrovské překvapení na půdě Ajaxu a znovu potvrdili, že letos jsou hodně nevyzpytatelným klubem. Přerušili tak svou sérii tří zápasu bez vítězství a po výsledku 2:1 si domů odvezli nesmírně cenné tři body. V tabulce se posunuli na osmé místo se sedmnácti body. Ajax je stále druhý s dvaadvaceti body, nicméně před Zwolle i Alkmaarem je pouze o skóre. Hostujícím hrdinou se stal Zakaria Labyad.

Čtyřiadvacetiletý marocký rodák vsítil oba dva góly svého klubu, ten vítězný obstaral v 84. minutě. Labyad měl také skvělý vstup do utkání, poprvé se totiž prosadil již v 6. minutě z úvodní větší možnosti, kdy využil krásné kolmice na pravou stranu a následné zpětné přihrávky od Kerka. Napoprvé z deseti metrů sice trefil pouze levou tyč, ovšem při dorážce už neměl žádné problémy a ve skluzu snadno rozvlnil síť.

AFC dokázal skórovat deset minut před přestávkou, avšak rozhodčí Kuipers branku neuznal kvůli faulu hlavičkujícího Nicka Viergevera na brankáře Jensena. Favorit tohoto střetnutí přeci jen srovnal stav ještě do poločasu, když se prosadil právě aktivní Viergever. Ten využil dlouhého pasu do šestnáctky Utrechtu a následné hlavičky od de Ligta, ve skluzu pak jemnou tečí usměrnil balón doprostřed branky kolem vyběhnuvšího Jensena.

Domácí mohli otočit vývoj osm minut po přestávce. Dlouhý nákop gólmana Onany poslal do brejku Dolberga. Dvacetiletý dánský útočník posléze uvolnil na levé straně šestnáctky nabíhajícího Younese, jenž svým lobem zamířil do horní síťky. Rozhodující okamžik se zrodil necelých deset minut před koncem, kdy k Labyadovi propadl centr z pravé strany až na zadní tyč a tam si šikovný útočník dokázal poradit.

Balón si nejprve zpracoval na prsa, vzápětí se chytrou kličkou zbavil protihráče a pak z mírného úhlu chladnokrevně zavěsil ke vzdálenější konstrukci. AFC ve zbývajících minutách výrazně přidal a alespoň vyrovnat mohl v 89. minutě. Po nahrávce na osu hřiště vypálil technicky Ziyech a jeho pokus nakonec orazítkoval břevno. Ajax v příštím kole pojede do Bredy, Utrecht se pokusí navázat na tento výkon s Excelsiorem.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele