základní část, 25. kolo
25.02.2018 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 0:0

Ajax si výrazně zkomplikoval cestu za titulem. Minulý týden zaváhal jeho úhlavní soupeř z Eindhovenu, teď ale ztratil on po nerozhodném bezbrankovém výsledku s Den Haagem. Jeho manko na PSV tak znovu činí sedm bodů a ve zbývajících devíti kolech ho nebude vůbec snadné stáhnout. Přitom AFC držel míč z více jak šedesáti procent, svého protivníka přestřílel v poměru 23:4, jenomže kýženého gólu se nedočkal.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga mají na druhé příčce náskok pěti bodů před třetím Alkmaarem a v žádném případě ještě neoplývají jistotou kvalifikace nemistrovské části Ligy mistrů. Naopak ADO ukázal, že je v tomto ročníku hodně namlsaný a patří mu osmá pozice se šestatřiceti body. Hosté od samého začátku zvolili defenzivní pojetí a to jim prakticky vycházelo v úvodních třech čtvrtinách tohoto souboje.

V závěrečných pětadvaceti minutách síly velmi ubývaly a hosté na bod dosáhli díky nemohoucí produktivitě favorita. Až do 65. minuty vázala Ajaxu rozehrávka i přechod na útočnou polovinu, pokusy ze střední vzdálenosti gólmana Zwinkelse nijak neprověřily. První obrovské možnosti se diváci dočkali o dvě minuty později, kdy po krásném pasu van de Beeka hlavičkoval z hranice brankového území devětadvacetiletý záložník Siem de Jong.

Ten trefil levou tyč, od které se míč odrazil do hlavy Zwinkelse a pak zasáhla obrana ADO. Neuběhlo ani šedesát sekund a v druhé velké příležitosti se jako blesk z čistého nebe zjevil Neres, jenomže zblízka fantastického strážce Den Haagu neprostřelil. AFC neustále zvyšoval tempo, v 70. minutě si připravil balón pro svou levačku Ziyech a mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Ani po tomto varování se hosté nepoučili.

Již poněkolikáté je podržel fantasticky chytající Zwinkels, jenž v 72. minutě zlikvidoval střelu zblízka od Nerese i dorážku Tagliafica. Za dvě minuty se prezentoval tvrdou ranou Frenkie de Jong a bravurního hrdinu ADO pořádně protáhl. V závěrečné čtvrthodině scházelo jen pár centimetrů ke skórování Neresovi, a když v 87. minutě nemířil přesně z přímého volného kopu ani Ziyech, tak se výsledek překvapivě neměnil.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele