základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 3:3

Pořádná přestřelka se zrodila v Den Haagu, kde se místní ADO rozešel smírně s PSV v poměru 3:3. Utkání bylo jako na houpačce, k výhře však přeci jen měli blíže domácí. Ti v průběhu nedělního střetnutí vedli 2:1 a 3:2, avšak nakonec brali pouze bod hlavně kvůli dvěma brankám hostujícího uruguayského kanonýra Gastóna Pereira. Den Haag je v tabulce Eredivisie stále devátý se čtyřiačtyřiceti body a má šanci na kvalifikaci o EL.

Eindhovenský celek si zajistil titul před čtrnácti dny po výhře nad Ajaxem a zbytek sezóny si užívá, nyní podruhé za sebou remizoval. Do utkání vstoupil lépe a po jedenácti minutách vedl. Mexičan Hirving Lozano si u zadní tyče naskočil na načechraný oblouček od Pereira a hlavou zblízka dopravil míč do sítě. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších pět minut se podařilo vyrovnat Bjørnu Johnsenovi.

Norský ostrostřelec využil centru z pravé strany a následné zpětné hlavičky od Immerse, z voleje z deseti metrů pak nekompromisně obstřelil brankáře Rooma. Za dalších jedenáct minut šel Den Haag dokonce do vedení, když byl po viditelném stažení od Isimata-Mirina nařízen pokutový kop. K němu se postavil Abdenasser El Khayati a se štěstím ho proměnil, Room i přes zákrok nezabránil míči v cestě do sítě.

Ve 34. minutě těsně minul prostor tří tyčí Pereiro, ihned na to zabránil jistému gólu brilantní Groothuizen po pokusu Gudmundssona z bezprostřední blízkosti. Hosté poprvé vyrovnali po necelé hodině hry, kdy Schwaab prodloužil rohový kop z pravé strany hlavou za sebe a zcela osamocený Pereiro naprosto snadno rozvlnil síť. Domácí po třech bodech hodně toužili, podruhé a naposledy vedli v 72. minutě zásluhou Johnsena.

Ten skóroval podruhé proti PSV a již posedmnácté v tomto ročníku Eredivisie, v tabulce střelců je na druhé pozici o jednu branku za Íráncem Jahanbakhshem z Alkmaru. Po nečekané změně směru odvracel rozhozený Room jen na kopačku šestadvacetiletého útočníka, jenž si s dorážkou věděl rady - 3:2. Konečnou podobu výsledku stanovil necelých deset minut před závěrečným hvizdem Pereiro, jehož bomba z patnácti metrů zapadla k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele