základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 1:3

Ajax Amsterdam sice splnil svůj poslední úkol a na půdě Tilburgu zvítězil poměrně hladce 3:1, ovšem na nizozemský trůn se znovu nevrátil. Potřetí v řadě skončil na druhém místě, za vítězným Feyenoordem zaostal o jediný bod. Nicméně i tak může letos dosáhnout na velký úspěch, ve finále Evropské ligy se totiž utká se slovutným Manchesterem United. Willem zakončil letošní rok na třinácté pozici s šestatřiceti body.

Utkání nemělo od začátku nijak velký náboj, amsterdamský celek byl od úvodního hvizdu jasně lepším týmem a svého protivníka jednoznačně přehrával. Do vedení se dostal ve 38. minutě zásluhou dánského kanonýra Kaspera Dolberga. Teprve devatenáctiletý útočník AFC skóroval již pošestnácté v tomto ročníku Eredivisie po krásné kolmici na levou stranu a následné přihrávce Kluiverta do předbrankového prostoru, ve skluzu pak dopravil míč do sítě.

Necelé tři minuty po změně stran vedl favorit tohoto duelu již o dvě branky, do listiny střelců se zapsal Davinson Sánchez. Ten si naskočil na rohový kop van de Beeka z levé strany a z hranice brankového území zamířil přímo ke vzdálenější konstrukci, brankář Lamprou zůstal stát jako přibitý před brankovou čarou. Ajax pokračoval v útočné aktivitě i v dalších minutách a třetí gól vsítil v 66. minutě, prosadil se kapitán Davy Klaassen.

Po další nádherné přízemní kombinaci a chytré kolmici za obranu převzal balón aktivní Kluivert a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování právě Klaassena, jenž neměl problém se zakončením z hranice malého vápna. Ve zbývajícím průběhu se již hosté nikam netlačili a chtěli nedělní duel v poklidu dohrát, naopak Tilburg postupem času zvyšoval své útočné snažení. Zhruba deset minut před koncem zasahoval poprvé v zápase brankář Onana.

Strážce Ajaxu si připsal výtečný zákrok po hlavičkovém souboji a následném tvrdém voleji z levé strany. Tilburg zaznamenal alespoň čestný úspěch v 82. minutě díky gólu Jariho Schuurmana. Po zaváhání hostující defenzívy vběhl do pokutového území Croux a vzápětí adresoval zpětnou nahrávku právě na kopačku Schuurmana. Ten zachoval chladnou hlavu a z deseti metrů se trefil přesně k zadní konstrukci, Onana se pouze ohlédl.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele