základní část, 6. kolo
18.09.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 0:1

Jeden z největších šlágrů podzimu měl nakonec překvapivého vítěze, ovšem vzhledem k formě v letošním ročníku se o žádnou velkou senzaci nejedná. PSV Eindhoven doma nestačil na konkurenční Feyenoord 0:1 a po minulém neúspěchu se španělským Atléticem Madrid ve stejném poměru prohrál netradičně podruhé v řadě. Naopak rotterdamský výběr zvítězil v Eredivisii již pošesté v řadě a na čele tabulky má pětibodový náskok.

Hosté prohráli v letošní sezóně pouze jednou a to hned na začátku právě s PSV v superpoháru, teď mu tedy vše vrátili i s úroky. S osmnácti body dominují nizozemské nejvyšší soutěži, pětibodovým náskokem disponují před Alkmaarem, Ajaxem a právě PSV. V tuto chvíli včetně výhry nad Manchesterem United v základní skupině Evropské ligy drží šňůru sedmi vítězných duelů v řadě za sebou a zažívají opravdu nádherné období.

Ve vyrovnaném střetnutí se o jediný gól postaral Eric Botteghin, který skóroval v 82. minutě. Eindhoven byl v celém utkání mírně lepším týmem, více tvořil hru a také rychleji přecházel do ofenzívy. Rotterdamský celek však předvedl skvělý taktický a trpělivý výkon, dlouho čekal na svou příležitost a ta zhruba deset minut před koncem přišla. Mírně zklamaní mohli být fanoušci, kteří si od tohoto zápasu určitě slibovali větší útočnější podívanou.

36 tisíc fanoušků na Philips Stadionu v Eindhovenu zvedl za celý zápas výrazněji ze sedadel pouze jeden moment a ten se zrodil už v 10. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých osmnácti metrů se postavil Willems a levačkou dobře mířil pod horní tyčku, kterou minul vskutku jen o pár decimetrů. PSV pokračovalo v tlaku a snažilo se i nadále překvapovat defenzívu rotterdamského výběru, jenže se mu to vůbec nevedlo.

S přibývajícím časem a touhou domácích zvítězit nakonec přišel trest Feyenoordu v podobě jediné branky nedělního zápasu. Po ojedinělé akci přihrával Basaçikoglu doprostřed pokutového území a nabíhající Botteghin naprosto chladnokrevně propálil brankáře Zoeta, který neměl žádnou šanci na úspěch. Feyenoord se v příštím střetnutí pokusí prodloužit svou úžasnou sérii doma proti Rodě, Eindhoven bude napravovat zaváhání na půdě jiného rotterdamského týmu z Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, feyenoord.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Naše jednička měla ještě tolik drzosti , že vypsala hcs na hosty .

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele