základní část, 32. kolo
23.04.2017 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 1:0

Šlágr jarní části sezóny vyzněl lépe pro domácí PSV, který po celý průběh zápasu působil svěžejším dojmem a po vítězství 1:0 si ještě udržel reálnou šanci alespoň na druhé místo a tedy i Ligu mistrů. Kvůli výhře Feyenoordu na půdě Vitesse ale definitivně přišel o možnost obhájit loňský titul, vítězství v Eredivisii se vzdálilo i Ajaxu. Amsterdamský celek totiž po nedělní porážce ztrácí dvě kola před koncem na rotterdamského rivala již čtyři body.

Eindhovenský výběr napravil poslední zaváhání na půdě Den Haagu, momentálně je třetí s dvaasedmdesáti body a na AFC má manko tří bodů. Hosté ve čtvrtek sehráli hodně náročnou bitvu o postup do semifinále Evropské ligy a německé Schalke přehráli až v prodloužení, úbytek sil byl rozhodně znát. Ajax navíc jako poslední celek nizozemské nejvyšší soutěže přišel i o svou jarní neporazitelnost. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho vsítili jediný gól ve 25. minutě.

Do střelecké listiny se potřetí v tomto ročníku zapsal třiadvacetiletý rodák z Curacaa Jürgen Locadia. Domácí útočník se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a nádhernou ranou se trefil přesně do bližšího horního rohu, brankář Onana se po balónu natahoval marně. Hosté byli blízko k vyrovnání zhruba pět minut po přestávce, kdy se po rychle rozehraném autovém vhazování ocitl v samostatném úniku střídající Neres.

Proti němu skvěle vyběhl brankář Zoet, Neres byl donucen změnit směr a nakonec svůj lob poslal zhruba o metr vedle. V 68. minutě vyrobil obrovskou hrubku mladičký bek de Ligt, když svou hrůzostrašnou zpětnou nahrávkou nechtěně uvolnil Bergwijna. Ten se ocitl v tváří tvář proti Onanovi, ale svou prudkou ranou ho propálit nedokázal. O čtyři minuty později pálil na druhé straně z voleje Propper, mezi tři tyče však nezamířil.

S přibývajícím časem začal Ajax stále více riskovat a v poslední minutě základní hrací doby mohl inkasovat podruhé. Po hezké akci na jeden dotek, následném pasu Pereira a jemné teči van Ginkela se do zakončení dostával opět Locadia, jenž tentokráte ve vyložené pozici síť nerozvlnil. V nastaveném čase se vydal do pokutového území soupeře i Onana a vzápětí na poslední chvíli hasil šanci Breneta, nicméně ani tento zákrok na body nestačil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, ajax.nl, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
noustres

1:2

Reagovat
afc ajax

ŤAŽKÝ ZÀPAS 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele