základní část, 3. kolo
20.08.2016 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 0:4

Byla to hodně snadná práce pro obhájce titulu z PSV, který si i po třech kolech drží stoprocentní bilanci. Zwolle, které před týdnem podalo ostudný výkon proti Spartě Rotterdam, si v žádném případě nenapravilo reputaci a i nadále obsazuje dolní příčky tabulky. Celkem inkasovalo čtyřikrát, konkrétně dvakrát v obou poločasech.

Už od začátku hosté soupeři jasně naznačovali, že si sem přijeli jedině pro vítězství. Po pěti minutách hry upadl ve vápně Pröpper, který se dožadoval u rozhodčího van Boekela nařízení pokutového kopu, nicméně ten nad situací jen mávl rukou. O pár chvil později Locadia málem našel svým pasem de Jonga a ještě v tuhle chvíli dopadlo pro domácí vše dobře.

Tlak PSV pokračoval i nadále, v 16. minutě pálil z dobré pozice jen do boční sítě Narsingh a ve 22. minutě se Boeren ujali zaslouženého vedení. Po dobře rozehrané standardce na zadní tyči sklepl de Jong hlavou míč pro Isimata-Mirina, jenž z blízkosti nezaváhal. Navýšit skóre mohl po Hendrixově centru Santiago Arias, vychytal ho však skvěle brankář van der Hart.

Ve 35. minutě padla druhá branka utkání. Hendrix z poměrně velké dálky napřáhl a svůj přízemní pokus, na který van der Hart úplně dobře neviděl, poslal přesně ke vzdálenější tyčce. PSV po obrátce malinko polevil, takže se otevírala šance pro Zwolle. V 53. minutě hezky vypálil Nijland, avšak mířil jen nad bránu.

V 58. minutě se zase mohl trefit eindhovenský celek, Andrés Guardado vyčistil prostor pro Locadiu a tomu chybělo jen málo, aby přidal třetí zásah svého týmu. O pár chvil později Locadia našel svou přihrávkou de Jonga, jenže hostujícímu forvardovi nevyšlo zakončení. Locadia a Santiago Arias měli další šance, ovšem ani jeden z nich neuspěl.

V závěru utkání si PSV přece připsal na své konto ještě další dva góly. De Jong, který se proti Zwolle trefil ve všech čtyřech případech, kdy proti němu nastoupil, v 86. minutě dokázal využít centr Andrése Guardada. O tři minuty později skóroval rovněž Bergwijn, který parádní střelu umístil umně do horního růžku.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele