základní část, 23. kolo
18.02.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 1:0

Fotbalisté Twente lépe zvládli důležitý souboj o pohárové příčky s konkurenčním Heerenveenem a svého protivníka zdolali v domácím prostředí nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou necelých deset minut po změně stran z pokutového kopu. Díky tomu Enschede zvítězilo potřetí v novém roce a se čtyřiatřiceti body se prozatím posunulo na šesté místo o skóre za Utrecht. Heerenveen je po čtvrté ligové porážce z pěti duelů na sedmém místě.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a do vedení se mohli dostat již v 5. minutě, avšak dva fantastické zákroky proti střelám Celiny s Jensenem předvedl brankář Mulder. Krátce po odehrané čtvrthodině vyslal krásnou kolmici Jensen a do zakončení se opět dostával Celina, nicméně brankář SC byl u míče dříve a dokázal ho odkopnout do bezpečí. Hosté se v úvodním poločase snažili hrozit hlavně z rychlých brejků a standardních situací.

Ve 33. minutě po rohovém kopu vypálil Zeneli a jeho nadějný pokus letěl jen těsně vedle levé tyče. Stejný hráč se podruhé ozval pět minut po přestávce, po svižném přechodu na útočnou polovinu mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče. Rozhodující moment se zrodil v rozmezí 53. - 54. minuty. Ünal se v pokutovém území dostal až před Muldera a vzápětí jím byl faulován, brankář Heerenveenu obdržel za nedovolený zákrok žlutou kartu a následovala penalta.

K té se postavil šestadvacetiletý polský záložník Mateusz Klich a tvrdou ranou zamířil přesně k levé tyči, Mulder se hnul na opačnou stranu. Za další čtyři minuty mohl zvýšit vedení Twente aktivní Jensen, jenomže balón uklidil pouze do boční sítě. Po hodině hry měl na kopačce vyrovnání ostrostřelec Ghoochannejhad, proti jeho ráně výtečně zasáhl brankář Marsman. S přibývajícím časem začali hosté více riskovat a Twente mohlo náskok pojistit.

Nejprve se v 70. minutě ocitl ve slibné pozici Celina, ale nabídnutou možností byl zaskočen a do zakončení se vůbec nedostal. V nastaveném čase domácí vystřelili z přímého volného kopu, ovšem když balón přeletěl horní tyčku, tak se výsledek sobotního střetnutí již nezměnil. V příštím kole se Heerenveen pokusí přerušit svou mizérii s Rodou Kerkrade, Twente bude bojovat o další body na půdě jiného zachraňujícího se týmu z Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sc-heerenveen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele