základní část, 19. kolo
20.01.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 1:0

Twente Enschede dokázalo potvrdit úlohu mírného favorita v páteční předehrávce 19. kola proti Heracles a díky brzké brance zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Po první výhře v novém roce se prozatím posunulo na sedmou pozici se sedmadvaceti body o bod před osmé Vitesse. Almelo naopak zaznamenalo druhou porážku v řadě a nedokázalo tedy napravit vysoký domácí debakl 1:4 s Groningenem, v tabulce mu patří jedenáctá pozice.

Enschede se jedinkrát v tomto utkání prosadilo už v 10. minutě, kdy skóroval Joachim Andersen. Ten využil nadýchaného centru z pravého křídla od Celiny a poté z osmi metrů hlavičkoval zcela osamocen k pravé tyči, brankář Castro se po balónu natahoval marně. V dalších minutách pokračovali domácí v mírném tlaku, největší hrozbou pro defenzívu Heracles byl teprve devatenáctiletý turecký útočník Enes Ünal.

Ten letos skóroval již jedenáctkrát a rozvlnit síť soupeře dokázal po půl hodině hry, jenomže po jeho rychlém zakončení nemohla být branka uznána kvůli těsnému ofsajdu. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran. V 56. minutě mohl přidat pojistku Twente Seys, v dobré gólové možnosti však volil místo zakončení zpětnou přihrávku a ta k žádnému ze spoluhráčů neprošla. Heracles bylo v ofenzívě naprosto neškodné až do závěrečného hvizdu.

Naopak s přibývajícím časem dávalo více prostoru domácím hráčů a málem na to doplatilo v 79. minutě. Blízko ke skórování byl opět Ünal, tentokráte jeho bombu ze čtrnácti metrů vyrazil Castro před sebe. Poslední velká příležitost se zrodila o čtyři minuty později, kdy Ünal ve vyložené gólové možnosti napálil svou levačkou tyč a dorážející Seys trefil jen před sebou stojícího obránce. Nicméně ani tato neproměněná možnost nemusela Enschede mrzet.

V hostujícím dresu přišel na hřiště po poločasové přestávce český krajánek Jaroslav Navrátil, svému klubu však k bodovému zisku nepomohl. Twente v příštím kole zavítá na půdu zachraňujícího se Zwolle a i v tomto souboji bude považováno za mírného favorita. Na Heracles čeká tvrdý oříšek v podobě PSV a proti obhájci mistrovského titulu se s prvním bodovým ziskem roku 2017 rozhodně počítat nedá.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, soccerway.com, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele