základní část, 6. kolo
17.09.2016 18:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 4:1

Fotbalisté Twente dokázali zaskočit favorita z Den Haagu a před vlastním publikem ho porazili snadno po výsledku 4:1. ADO tak nedokázalo potřetí v řadě zvítězit a podruhé za sebou prohrálo, po skvělém začátku tak prozatím kleslo na sedmou příčku s deseti body. Enschede naopak po slabším rozjezdu začíná nakukovat do horní poloviny tabulky, má jen o jeden bod méně než jeho sobotní protivník a je horší pouze o jednu pozici.

Domácí měli skvělý vstup do utkání a už ve 13. minutě se dostali do vedení. Z první vážnější příležitosti se dokázal prosadit Enes Ünal, který vypálil z dobrých třiceti metrů z přímého volného kopu a jeho nádherná trefa zapadla přesně k levé tyči, brankář Šetkus se po balónu natahoval marně. Hosté mohli srovnat o pět minut později také ranou z dálky, ovšem pokus Marenga dokázal brankář Marsman s vypětím všech sil odvrátit na rohový kop.

Představení v podobě nádherných střel pokračovalo krátce po půl hodině hry, kdy opět z velké dálky téměř z třiceti metrů napřáhl Yeboah a tentokráte zamířil jen o decimetry vedle bližší tyče. Domácí zvýšili své vedení deset minut před poločasovou přestávkou, podruhé v duelu skóroval Ünal. Ten využil skvělého zpětného centru od Mokotja a povedenou hlavičkou z deseti metrů zamířil kolem padajícího Šetkuse přímo k tyči.

Definitivně rozhodnuto bylo v 54. minutě, kdy se Enschede prosadilo již potřetí. Po krásné kolmici za obranu sice Jensen nepřekonal Šetkuse, nicméně dobíhající Bersant Celina napoprvé napálil obránce Beugelsdijka a s následnou dorážkou už neměl větší problémy - 3:0. Za dalších jedenáct minut mohl Celina skórovat podruhé, z hranice vápna trefil nohu Šetkuse. V 68. minutě mohl zkompletovat hattrick Ünal, jenže ve stoprocentní možnosti obstřelil gólmana Den Haagu i vzdálenější tyč.

Za dalších pět minut mohl na druhé straně snížit Havenaar, ale po střele z první se do prostoru tří tyčí netrefil. V 80. minutě byl blízko čtvrté brance domácích Hölscher, avšak napálil pouze břevno. Ihned na to na druhé straně hlavičkoval Beugelsdijk po rohovém kopu vedle, hosté se následně prosadili až v 88. minutě. Autorem gólu byl Kevin Jansen, jež po pasu Schakena zamířil hlavou nad gólmana Marsmana. Gólovou tečku za tímto utkáním udělal v poslední minutě Mokotjo, který po nastřelené tyči Oosterwijka zamířil ze čtrnácti metrů doprostřed odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele