základní část, 17. kolo
18.12.2016 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 1:1

Na závěr letošního roku byl v nizozemské lize k vidění očekávaný šlágr, který nakonec svého vítěze nepoznal. Domácí Ajax sice dlouho vedl, ovšem zhruba deset minut před koncem inkasoval a nakonec se rozešel s PSV smírně po výsledku 1:1. Potřetí za sebou nedokázal zvítězit, v tabulce přezimuje na druhé pozici se sedmatřiceti body a jeho manko na vedoucí Feyenoord se již zvýšilo na pět bodů. Obhájce mistrovského titulu z PSV je třetí.

V jarní části to navíc nebude mít jednoduché, na rotterdamského rivala totiž ztrácí bodů osm. Amsterdamský celek se mohl dostat do vedení v 9. minutě, kdy se poprvé ukázal kapitán Davy Klaassen. Ten obdržel na hranici pokutového území pas od Schöneho a poté vypálil z deseti metrů, jeho pokus zastavila boční síť. Ihned na to zahrozil na druhé straně Luuk de Jong, který po pasu Pröppera hlavičkoval do náručí brankáře Onany.

Po dvaceti minutách hry se musel Ajax vyrovnat se dvěma ztrátami. Nejprve kvůli zranění odešel jednadvacetiletý útočník Anwar El Ghazi, ihned na to musel kvůli stejnému problému odejít i ofenzivní pilíř Kasper Dolberg, kterého nahradil český krajánek Václav Černý. Ve 39. minutě zahrozil domácí Younes a jeho střelu k bližší tyči skvěle zlikvidoval brankář Zoet, vzápětí si strážce PSV poradil i s bombou jiného střídajícího hráče Cassierra.

V nastavení první půle zahrozil aktivní Cassierra ještě jednou. Tentokráte po sklepnutí a následné přihrávky od Klaassena vypálil z osmi metrů a vzdálenější tyčku minul jen o několik decimetrů. Ajax byl za svou aktivitu odměněn tři minuty po změně stran, gólový účet nedělního šlágru otevřel Klaassen. Ten po přistrčení od Younese vypálil z první z dobrých dvaadvaceti metrů a naprosto fantasticky se trefil do bližšího horního rohu.

Hosté mohli srovnat v 55. minutě, jenže po pasu z levé strany od Pereiry hlavičkoval Lukk de Jong těsně nad horní tyčku. Za další dvě minuty se mohl stát hrdinou kapitán PSV Luuk de Jong, jenomže po centru Pröppera a následných nůžkách vytáhl ze svého repertoáru fantastický zákrok Onana. Po hodině hry mohl naopak na druhé straně zvýšit vedení amsterdamského klubu Cassierra, tentokráte v tváří tvář proti Zoetovi branku netrefil.

V dalších minutách se pokračovalo ve velkém tempu a eindhovenský výběr srovnal v 80. minutě. Svůj druhý gól v této sezóně vstřelil Siem de Jong, který je v PSV na hostování z anglického Newcastlu United. Ten si po obloučku za obranu od Pereiry poradil mezi dvěma protihráči, balón si zpracoval špičkou kopačky a poté jemnou tečí zblízka pokořil Onanu. Ajax se ve zbývajících minutách na žádnou odpověď nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohra z minulého kola na Twente, byla od vás pánové čutálisti z Ajaxu schválnost? Ted rozstřílíte Eindhoven na prach?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele