základní část, 24. kolo
26.02.2017 16:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:1

Ajax Amsterdam dokázal potvrdit úlohu favorita proti Heracles a svého soupeře přehrál celkem hladce 4:1. V tabulce se tak nachází na druhé pozici s osmapadesáti body šest bodů před třetím PSV a pět bodů za vedoucím Feyenoordem. V roce 2017 zvítězil na ligové scéně posedmé v řadě. Almelo naopak neobodovalo po třech předchozích utkáních a v Eredivisii kleslo na desátou pozici s osmadvaceti body.

Domácí poprvé zahrozili už po osmi minutách hry, kdy kapitán Klaassen vysunul na pravé straně pokutového území Kaspera Dolberga, dánský útočník však z mírného úhlu brankáře Castra nepropálil. Za další tři minuty vystřelil nezištně z hranice pokutového území Bertrand Traoré a Castro byl i tentokráte úspěšný, míč výtečným zákrokem vyrazil do strany. Hosté mohli udeřit z ničeho nic po necelé čtvrthodině hry.

Po špatné rozehrávce se dostal do brejku Peterson, obešel i brankáře Onanu, ale jeho střelu z úhlu dokázal před brankovou čarou vykopnout obránce Riedewald. AFC se dostal do vedení v polovině prvního poločasu. Klaassen vystřelil z dvaceti metrů a Castro vyrážel jen před sebe, dorážející Dolberg dokázal se štěstím dopravit míč do sítě. Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 25. minutě vyrovnal švédský kanonýr Samuel Armenteros.

Ten po pasu Drosteho z pravé strany hlavičkoval z deseti metrů přesně ke vzdálenější tyči. Amsterdamský výběr do poločasu zahrozil ještě dvakrát v poslední desetiminutovce. Nejprve pálil ze střední vzdálenosti Schöne a Castro nejistě odvrátil míč na rohový kop, vzápětí vystřelil z přímého volného kopu Ziyech a strážce Heracles se tentokráte musel vytáhnout s fantastickým zásahem. Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán. Castro nejprve famózně jednoruč vytěsnil dalekonosnou ránu Matthijse de Ligta, poté odvrátil na roh i bombu Ziyech.

Ajax se přeci jen dostal podruhé v zápase do vedení v 56. minutě, kdy po rohovém kopu Ziyecha z levého křídla hlavičkoval k pravé tyči de Ligt. Jeho vedení pojistil za další čtyři minuty Davinson Sánchez, jenž vystřelil z pětadvaceti metrů po zemi a Castro na pokus mířící k levé tyči nedosáhl. V polovině druhého dějství neprostřelil český krajánek Jaroslav Navrátil padajícího Onanu, v 81. minutě mířil Ziyech z přímého volného kopu těsně vedle pravé tyče. Konečnou podobu výsledku stanovil v 90. minutě Traoré, když po standardní situaci Ziyecha tečoval míč mimo dosah Castra.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele