základní část, 26. kolo
12.03.2017 16:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 3:0

Ajax dokázal potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Twente a po celkem snadné výhře 3:0 si udržel jarní neporazitelnost, v tabulce Eredivisie zůstává na druhé pozici s dvaašedesáti body o čtyři body za vedoucím Feyenoordem. Od samého začátku na hřišti dominoval, góly dával až ve druhém poločase. Hosté tak nedokázali navázat na předchozí čtyři zápasy s bodovým ziskem a v tabulce jim patří sedmé místo s osmatřiceti body.

První větší příležitost byla k vidění v 5. minutě, kdy zahrozil bývalý hráč Twente Hakim Ziyech. Marocký záložník vybídl ke skórování parádní kolmicí za obranu nabíhajícího Kaspera Dolberga, ovšem ten z mírného úhlu z levé strany vyběhnutého gólmana Marsmana nepřekonal. V polovině úvodního dějství se opřel z voleje do balónu Veltman a z hranice pokutového území rozvlnil svou technickou střelou horní síťku.

Hosté se poprvé ozvali pět minut před přestávkou, kdy po pasu ter Avesta od pravé postranní čáry hlavičkoval Ünal, ten nakonec z dobré pozice zamířil dosti nepřesně. Ihned na to pálil velmi nebezpečně osamocený Traoré a prostor tří tyčí minul vskutku jen o pár decimetrů. V poslední minutě úvodního poločasu napřáhl z necelých pětadvaceti metrů Dolberg a vzdálenější tyč minul zhruba o metr. Ajax pokračoval v tlaku i po změně stran.

Nejprve v 51. minutě vystřelil z osmnácti metrů těsně nad břevno aktivní Traoré, amsterdamský výběr se dostal do vedení za další čtyři minuty. Na pravé straně šestnáctky se uvolnil Klaassen a pak přihrál pod sebe na nabíhajícího Amina Younese, jenž z dvanácti metrů usměrnil míč placírkou přesně k pravé tyči. Domácí pojistili svůj náskok v polovině druhého poločasu, podvanácté v letošním ročníku Eredivisie se prosadil Dolberg.

Teprve devatenáctiletý talentovaný dánský útočník využil kolmice od Younese, obešel brankáře Marsmana a pak v pádu z ostrého úhlu dopravil balón k bližší tyči. V samém závěru předvedl krásné sólo přes tři protihráče Ziyech, jenomže z deseti metrů Marsmana nepřekonal a vybojoval pouze roh. V nastaveném čase podruhé v nedělním duelu skóroval Dolberg, jenž po chytré přihrávce od Ziyecha měl před odkrytou brankou jednoduchou úlohu.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele