základní část, 31. kolo
15.04.2017 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:1

Fotbalisté PSV Eindhoven nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Den Haagu a kvůli inkasované trefě tři minuty před koncem s ním pouze remizovali po výsledku 1:1. Vzhledem k tomu, že jejich největší rivalové z Ajaxu a Feyenoordu bodovali naplno, tak naděje na titul i Ligu mistrů výrazně klesli. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho jsou na třetí pozici s devětašedesáti body o šest bodů za AFC a sedm za rotterdamským konkurentem.

ADO naopak navázal na velmi úspěšné období z poslední doby a znovu se přiblížil k přímé záchraně, s dvaatřiceti body mu patří solidní dvanácté místo. Přitom velký favorit sobotního střetnutí se dostal do vedení velmi brzy, v 7. minutě zužitkoval největší dosavadní možnost Davy Pröpper. Pětadvacetiletý nizozemský záložník skóroval pošesté v tomto ročníku Eredivisie po rychlé akci na pravé straně a závěrečném zpětném přistrčení od Locadii.

Vzápětí se Pröpper zbavil kličkou bránícího Meißnera a z jedenácti metrů zamířil přesně k pravé konstrukci, brankář Zwinkels se natahoval marně. Od tohoto momentu se hra hodně vyrovnala a domácí vyčkávali, soupeře téměř k ničemu nepouštěli. PSV hrozil hlavně ze střední vzdálenosti, avšak o vyložené gólové možnosti se nejednalo. Do druhého dějství vstoupil Den Haag s velkým odhodláním a vyrovnat mohl v 56. minutě.

Po krásné přihrávce za obranu se na pravé straně uvolnil Becker a poté zpětnou nahrávkou do předbrankového území oslovil ke skórování nabíhajícího japonského útočníka Mika Havenaara. Ten však ve stoprocentní šanci selhal, jeho slabé zakončení bez větších potíží zlikvidoval gólman Zoet. Nicméně Den Haag se rozhodně nevzdával a kýženého vyrovnání se dočkal v 87. minutě, tentokráte se kanonýr Havennar nemýlil.

Probuzený devětadvacetiletý hráč skóroval poosmé v této sezóně Eredivisie, navíc se jednalo o jeho pátou trefu v řadě. Po závaru v pokutovém území soupeře a následné tvrdé střele Meijerse z dvaceti metrů vyrážel Zoet míč před sebe právě k Havenaarovi, nad nímž nesklapla ofsajdová past a jeho hlavička z pěti metrů již byla lahůdkou. PSV v příštím kole přivítá Ajax a pokusí se ještě vykřesat naději na titul, ADO se střetne se Spartou Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele