základní část, 24. kolo
24.02.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 1:1

Hráči Den Haagu dokázali v páteční předehrávce 24. kola přerušit svou sérii šesti utkání bez bodového zisku a se silným Twente se v domácím prostředí rozešli smírně v poměru 1:1. Se svým konkurentem hráli po celou dobu vyrovnanou partii a k vítězství mnoho nescházelo. Domácí výběr je i tak stále poslední s osmnácti body a na své nejbližší konkurenty má manko jednoho bodu. Enschede se nachází na šestém místě s pětatřiceti body.

Den Haag se v poslední době snažil udělat několik změn včetně té na trenérském postu a až nyní byl k vidění pozitivní impuls. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti po necelé čtvrthodině hry, kdy se dokázal prosadit Ruben Schaken. Po krásné akci na pravé straně a následné vodorovné přihrávce pálil z dvanácti metrů Guyon Fernandez a brankář Marsman dokázal jeho přízemní střelu skvěle vyrazit jednoruč před sebe.

Nicméně k jeho smůle se dostal k dorážce právě Schaken a ten nekompromisně napálil balón do horní poloviny branky nad ležícího strážce Twente. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 26. minutě se po šestizápasovém půstu prosadil turecký útočník Enes Ünal. Tento hráč hostující z anglického Manchesteru City skóroval pojedenácté v letošním ročníku Eredivisie a upevnil si tak vedoucí místo v klubové tabulce střelců.

Ünal využil přízemní kombinace z pravého křídla blíže do středu hřiště a po závěrečné přihrávce Mokotja vystřelil nezištně z hranice pokutového území. Jeho střela zapadla přímo k levé tyči, gólman Zwinkels se natahoval marně. Nicméně za další dvě minuty se mohl ADO dostat opět do vedení, když se do míče opřel z voleje obránce Dion Malone a jeho úchvatná rána orazítkovala horní tyčku, Marsman se za tímto pokusem pouze ohlédl.

V dalších minutách vyložených příležitostí ubylo, k vidění byly pouze střely z větší vzdálenosti a nebezpečné akce většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách. S přibývajícím časem se oba celky soustředily hlavně na defenzívu a diváci se tedy dalších gólů nedočkali. Twente v příštím kole přivítá Tilburg a bude znovu plnit úlohu favorita, Den Haag zavítá na půdu dalšího kandidáta na Evropskou ligu z Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele