základní část, 4. kolo
30.08.2015 16:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 3:1

Obhájce titulu PSV konečně předvedl výkon, jaký se od něj očekával, a dosud stoprocentní Feyenoord porazil ve šlágru kola 3:1. Znovu se tak potvrdilo, konkrétně už jedenáctkrát z dvanácti posledních případů, že tyhle duely celkově lépe zvládají domácí. Ti se nyní přiblížili v tabulce svému soupeři na rozdíl pouhého bodu.

Jak kouč Phillip Cocu, tak jeho protějšek Giovanni van Bronckhorst mohli do svých sestav nasadit prakticky to nejlepší, co měli k dispozici. Ačkoli byl eindhovenský celek pasován do role favorita, lepší výsledky měl doposud právě jeho soupeř. Ten se opravdu šťastně ujal vedení už po čtyřech minutách hry.

Basacikoglu posílal z pravé strany centr na hranici malého vápna, tam se ale jeho spoluhráči vlastně ani nemuseli tlačit, neboť obránce Bruma ve snaze zabránit nebezpečí odvrátil míč jen do vlastní sítě. PSV tohle inkasování nakoplo k aktivnější hře, na hřišti bylo najednou lepším týmem. Feyenoord od té chvíle hrál až příliš opatrně.

Hosty dlouhou dobu držel brankář Vermeer, který si musel poradit se šancemi Lestienneho a Narsingha, de Jong z výborné pozice pálil těsně nad břevno. Vyrovnání se Cocuho svěřenci dočkali ve 37. minutě. Pröpper svým parádním pasem našel na levé straně volného Lestienneho, který si balón lehce posunul a pak prostřelil Vermeera.

Do poločasu mohl belgický útočník strhnout vedení na stranu PSV, tentokráte byl ale rotterdamský brankář proti. V 50. minutě se již domácím přidat další branku povedlo. Narsingh lehkým obloučkem načechral míč Ariasovi, ten si ho hezky zpracoval a z blízkosti ho ze vzduchu uklidil k tyčce.

Následně se Feyenoord snažil o vyrovnání, nicméně domácí brankář Zoet dobře vychytal Basacikoglua i Kramera. Vše nakonec rozhodl moment deset minut před koncem. Elia v šestnáctce fauloval Pröppera a sudí Kuipers ukázal na bílý puntík. Jubilejní 1200. vítězství v Eredivisie následně stvrdil proměněnou penaltou Locadia.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele