základní část, 25. kolo
27.02.2016 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 2:0

Obhájce titulu z PSV dokázal zvítězit i poosmé v řadě v novém roce a opět alespoň na chvíli navýšil svůj náskok v čele Eredivisie, s dvaašedesáti body na kontě vede před druhým Ajaxem o čtyři body. Vítězství favorita se však nerodilo lehce, domácí dlouhou dobu nemohli najít recept na defenzívu soupeře a o svém tříbodovém zisku rozhodli až dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce. Den Haag zůstává na dvanácté příčce se třiceti body.

V úvodní dvacetiminutovce se nic zajímavého nedělo, PSV mělo balón v držení a často se dostávalo před hranici pokutového území, ovšem dále ho hostující defenzíva nepustila. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho byli hodně blízko vedoucí brance přesně v polovině úvodního dějství, kdy se do zakončení z hranice brankového území dostal Moreno a po jeho tvrdé ráně z voleje se balón od břevna odrazil zpět do pole.

Den Haag se dopustil chyby v obraně ve třetí nastavené minutě a málem toho využil Pröpper, nicméně po jeho dělovce z levé strany dokázal vyrazit míč brankář Hansen. Domácí pokračovali v tlaku i po změně stran a po hodině hry se poprvé ozval tradiční ostrostřelec Luuk de Jong, který z dvanácti metrů minul pravou tyčku jen o decimetry. Stejný hráč znovu zahrozil zhruba dvacet minut před koncem a z dobré pozice hlavičkoval nad horní tyčku.

Eindhoven se dostal do zaslouženého vedení v 72. minutě. Po odvráceném přímém volném kopu z levého křídla střílel z hranice šestnáctky Locadia, dobře postavený Marco van Ginkel dopravil míč do sítě z pěti metrů ukázkovou patičkou. O dvě minuty později mohl na druhé straně vyrovnat Duplan, avšak svou střelu nasměroval mimo tři tyče. Výhru PSV pojistil v 82. minutě de Jong, který v letošním ročníku Eredivisie skóroval již poosmnácté.

V čele tabulky střelců má stále mírný náskok, před druhým Vincentem Janssenem z Alkmaaru vede o tři trefy. Pětadvacetiletý reprezentační útočník si po krásném dlouhém pasu Guardada za obranu zpracoval balón na prsa, poté přetlačil bránícího protivníka a nakonec z osmi metrů uklidil míč přímo k pravé tyči. PSV v příštím kole zavítá na půdu Groningenu, Den Haag bude bojovat o body domácím prostředí s konkurenčním Twente.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele